AKP Milletvekili'nden 'Suriye' Açıklaması

ads ads ads ads
06/07/2015

ads
AKP Milletvekili'nden 'Suriye' Açıklaması

AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve 3 dönemlik Milletvekili Ali Şahin, Türkiye’nin güvenli bölge oluşturmak için Suriye’ye düzenleyeceği olası bir operasyonun Kıbrıs Barış Harekatı’na benzer bir etki yapacağını söyledi.

Şahin, twitter’daki hesabından yaptığı paylaşımlarda muhtemel Suriye operasyonunun, Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan bir hakkı olduğunu ifade etti.


Ali Şahin, Türkiye’nin bu hakkı 2 milyon sığınmacıya rağmen bölgesel barış kaygısıyla kullanmadığını belirterek uluslar arası kamuoyunun sığınmacılara ilgisiz kalmasının Türkiye’ye Suriye içinde güvenli bir bölge oluşturma hakkını verdiğini savundu.

Şahin, paylaştığı mesajlarında şunlara dikkat çekti:



“Türkiye’deki kampları müze ziyaret eder gibi etmekten öte gidemeyen BM, AB ve BATI Türkiye’nin güvenli bölge teşebbüsünü anlamak zorundadır. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı riskler bir AB ya da ABD sınırında yaşanmış olsaydı daha baştan güvenli bölge operasyonu yapılmış olurdu. Kaldı ki Türkiye bir NATO sınırıdır ve NATO sınırları IŞİD ve PYD örgütlerinin artan tehditleriyle karşı karşıyadır. Bu bir NATO meselesidir. Daha önce Kıbrıs operasyonunda olduğu gibi Türkiye muhtemel bir Suriye operasyonunda da yalnız kalacağının farkında.”

Türkiye’nin, içinden geçtiği belirsizlik ve handikaplar sürecine rağmen böyle bir operasyonu gerçekleştirecek imkan ve kabiliyetlere sahip sahip olduğunu da vurgulayan Şahin, Türkiye’nin egemenlik ve bütünlük haklarını tehdit eden gelişmelerin operasyonu kaçınılmaz kıldığını söyledi.

Suriye’ye yapılacak olası bir operasyonu Kıbrıs Harekatı’na benzeten Şahin, “Muhtemel bir Suriye operasyonu tıpkı Kıbrıs operasyonunda olduğu gibi halkımızı birleştirip, bütünleştirecek bir etki de ortaya koyacaktır” dedi. 

Kaynak: aydinlikgazete.com

06/07/2015 13:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: suriye, operasyon, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.