Alanlı: 'Biz Vizyon İçin Geliyoruz'

ads ads ads ads
22/04/2014

ads
Alanlı: 'Biz Vizyon İçin Geliyoruz'

Demokrat Parti Ulusal Güçler İskele İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıda İskele Belediye Başkan adayı Hüseyin Avkıran Alanlı, partililere ilçe ilgili projelerini ve adaylık gerekçeklerini anlattı. Toplantıda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı da yer aldı.

ALANLI: “BİZ VİZYON İÇİN GELİYORUZ”

DP Ulusal Güçler İskele Milletvekili ve Başkan adayı Hüseyin Avkıran Alanlı, toplantıda yaptığı konuşmada, İskele'yi köy görünümünden gerçek bir kent görünümüne kavuşturmak için yola çıktıklarını belirterek "Biz vizyon için geliyoruz" dedi.

Ortaya koyacakları vizyon ve projelerle bölgede evsiz ve işsiz insan bırakmamayı düşündüklerini vurgulayan Alanlı,bölgede herkesin arazilerinin de böylelikle değer kazanacağını vurguladı.

Alanlı konuşmasına şöyle devam etti:

"Devlet Planlama Örgütünün yapmış olduğu hane halkı anketlerine göre ülkemizin km kare genişliği olarak ikincisi bizim ilçemizdir. Ancak en büyük sorunumuz işsizlik. Sorunumuz, kişi başı milli gelirden gerekli payı alamamak. Bunun biz ekip olarak temeline indik. Bunun temelinde ‘nüfus azlığı’ var. Nüfusumuz göç etmektedir. Özel işletmeler açılıyor, 6 y sonra kapanıyor"

Alanlı, projeleri hazırlarken iki temel unsur üzerinde durduklarını belirterek, bunlardan birincisinin bölge insanınınn göç etmemesini sağlamak olduğunu , ikincisinin de ilçenin denize doğru yeterince açılamamak olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Bölgeye yeni nüfus gelmesini bir şekilde temin etmeliyiz.Yeni nüfus’ dediğimiz yerleşik nüfus değil. Dolaşan nüfus. Biz İskele bölgesi olarak ‘kıyı ilçesi’ olduğumuzu iddia ediyoruz ancak denize açılamadık. 22 km’lik sahil şeridimiz vardır ki, en uzun sahil şeridine sahip tek ilçeyiz. Bu koylardan bir tanesini ‘yap, işlet, devret modeli’ ile buraya bir yat limanı yaptırabiliriz.Bunun yanında duty freeleri ile serbest bölge alanı yaratabiliriz"

BAKIRCI:"ALANLI'NIN PROJELERİNE GÜVENİYORUZ"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlı DP-UG İskele Milletvekili Hamit Bakırcı da konuşmasında 5 ilçe içerisinde en geri kalmış ilçenin İskele ilçesi olduğunu vurgulayarak, bu durumun bölge insanının kaderi olmadığını vurguladı.

Bölgede artık değişimin zamanının geldiğini belirten Bakırcı: "Bunun için ben Alanlı’nın projelerine inanıyor ve güveniyorum. Yani bu yarışı göğüsleyecek olan biziz. DP Ulusal Güçler bu yarışı İskele’de göğüsleyecek." dedi.



KAŞİF:"GÜVEN BUNALIMINI ORTADAN KALDIRDIK"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı , DP-UG Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif de konuşmasında, güven bunalımının ortadan kalkması için bazı adımların atılması gerektiğini ve bu adımları attıklarına inandıklarını söyleyerek, parti olarak İskele ve tüm ilçelerde yerel seçimlerde en iyi sonuçları çıkartacaklarına inandıklarını vurguladı.

 

22/04/2014 21:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hüseyin Avkıran Alanlı,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.