Aldatıldığınızı nasıl anlarsınız?

ads ads ads ads
16/11/2016

ads
Aldatıldığınızı nasıl anlarsınız?

Sevgilinin veya eşin haberi olmadan bir başkasıyla fiziksel ve duygusal anlamda yakınlık kurmaya ya da çeşitli paylaşımlarda bulunmaya 'aldatma' denir. Peki bir insan aldatıldığını anlayabilir mi? Aldatan kişi geride nasıl izler bırakır? Bular nasıl ortaya çıkar? İşte bu soruların cevapları ve aldatmayı gösteren önemli işaretler... 

1- BİRDEN DUYARLI HALE GELMİŞSE

Daha önce istekleriniz karşısında duyarsız davranan sevgiliniz ya da eşiniz birden bire her istediğinizi yapar hale gelmişse..."Sevgililer Günü"nde bile hediye almayan, doğum gününüzü, evlilik yıldönümünüzü, tanışma yıldönümünüzü unutan kişi, durup dururken size hediyeler almaya, çiçekler göndermeye başlamışsa, bu ani duyarlılığın altında yaptığı şeyin üzerini kapatma ve biraz olsun vicdan azabından kurtulma isteği vardır.

2- DURUP DURURKEN KAVGA ÇIKARIYORSA

Hemen her konuda sinirleniyor, parlıyor, incir çekirdeğini bile doldurmayacak sebeplerden dolayı kavga çıkarıyorsa... Sürekli depresyondaymış gibi bir tavır içindeyse, oflayıp pufluyorsa, mutsuz olduğundan dem vuruyorsa... Çeşitli bahaneler öne sürerek sizinle daha az vakit geçirmeye başlamışsa, sizinle vakit geçirirken de bir an önce bitmesi için uğraşıyorsa, randevuları da sudan sebeplerle ekmeye başlamışsa muhtemelen hayatında bir kişi daha vardır.

3- BEĞENİLERİ ANİDEN DEĞİŞMİŞSE

Dinlemekten nefret ettiği müzikleri dinlemeye, asla izlemediği türde filmleri izlemeye başlamışsa, hobileri değişmişse, spor olarak sadece evin içinde birkaç adım atarken birden spor salonlarının müdavimi olmuşsa, hiç özen göstermediği kişisel bakımı konusunda vakit harcamaya başlamışsa bunu sizin için değil bir başkası için yapma olasılığı çok yüksektir. Bir de kendini sürekli övmeye, sizi de aşağılamaya başlamışsa aldatılıyor olma olasılığınız yüksektir.

4- SİZİ ARTIK FARK ETMİYORSA

Kendisiyle sürekli ilgilenirken, sizin görünüşünüzle ilgisini kesmişse, saçınızla, kıyafetinizle ilgili yorumları bırakmışsa... Daha önce yaptığınız eleştirilere gülüp geçerken artık hiçbir eleştiriye tahammül edemiyorsa, basit bir suçlama yönelttiğinizde bile aşırı biçimde kendini savunmaya kalkıyorsa... Sizi başkalarıyla kıyaslamaya, ilişkinizi de başkalarının ilişkileriyle karşılaştırmaya başlamışsa bu onun ilgisini başka kişilere yönlendirdiğini gösteren bir işarettir.

5- TELEFONUNU SAKLIYORSA

Daha önce eve geldiğinde telefonunu ortalarda bırakırken, telefon çaldığında size "Bak bakalım hayatım kimmiş" derken, birden bire telefonunu saklamaya, sessize almaya, çaldığında da cevap vermeyip kapatmaya başlamışsa, mesaj ve son arama bölümlerini hep siliyorsa... Bilgisayarında dosyaları şifrelemişse, sosyal medya hesaplarını sizden saklıyorsa, anlık mesajlaşma programlarıyla sürekli birileriyle konuşuyor ama siz sorduğunuzda "Arkadaş grubumuz canım" diyorsa o artık başka bir kalbe gidip oturmuştur.

6- EVE GEÇ GELMEYE BAŞLAMIŞSA

Eskiden mesaisi biter bitmez evde olan eşiniz ya da sevgilinizin eve geliş-gidiş saatleri değişmişse, iş toplantıları uzamışsa... Daha önce hiç olmadığı halde birden iş seyahatlerine çıkmaya başlamışsa... Sorumluluklarını yerine getirme konusunda eskisi kadar istekli değilse, örneğin ev alışverişine daha önce birlikte giderken artık "Git sen al" diyorsa... Evde daha önce sizinle yaptığı aktiviteleri artık tek başına yapmaya başlamışsa birinin varlığından şüphelenebilirsiniz.

7- SEVDİĞİNİ SÖYLEMİYORSA

Sevgi sözcüklerini kullanma konusunda cimri davranmaya başlamışsa, hatta siz "Seni seviyorum" dediğinizde bile buna karşılık vermiyorsa... Yaptığınız sürprizlere coşkuyla karşılık vermiyorsa, hatta bundan memnuniyetsizlik duyuyorsa... Evde sarılarak film izlemek, sohbet etmek, saçınızı okşamak, durup dururken öpmek gibi sevgi gösterilerini bırakmışsa... Zaten bu sevgi gösterilerini başkasına yaptığı için size karşı kullanacak enerjisi kalmıyor demektir.

8- CİNSEL HAYAT DEĞİŞMİŞSE

Cinsellik konusunda sizinle tam bir uyum içindeyken birden isteksizlik baş gösterdiyse, bir başkasıyla cinsellik yaşadığı için olabilir. Ya da tam tersi cinsellikte vasat bir performans sergilerken aniden aşırı cinsel isteklerle karşınıza çıkıyorsa bu da sizin bazı şeylerden şüphelenmenizi önlemek içindir. Ama bu durum pek fazla uzun sürmeyecektir. Siz bu durumu sorguladıkça sizden tamamen uzaklaşmaya başlayacak ve ipleri koparma noktasına getirecektir.

9- HER ŞEYE BAHANE BULUYORSA

İlişkinizin geleceği hakkında konuşmaktan rahatsız oluyorsa, evliyseniz, örneğin ev alma ya da tatil planları konusunda konuşmaktan çeşitli bahanelerle kaçınıyorsa... Siz onunla vakit geçirmek için uğraştıkça, "Biz sevgili ya da evli olsak da özel hayatımız olmalı" gibi bahaneler buluyorsa... Eskiden sizi arkadaşlarıyla buluştururken artık aralarına pek sokmuyor ve siz nedenini sorduğunuzda yine hep bir bahane buluyorsa bu sizi değil diğer kişiyi daha fazla umursadığını gösterir.

10- KENDİNİ AKLAMAYA ÇALIŞIYORSA

Size bazı arkadaşlarının eşini ya da sevgilisini nasıl aldattığını anlatıp "Ben asla böyle bir şey yapmam" diyerek sürekli kendini aklama çabası içindeyse... Ailesinin ya da dostlarının ilişkinize karşı çıktığını ama buna rağmen sizinle birlikte olmaya devam ettiğini her fırsatta yüzünüze vuruyorsa... İyi niyetle sorduğunuz, "Günün nasıl geçti?" ya da "Bugün ne yaptın?" gibi soruları "Hesap sorma" olarak algılayıp sert cevaplar veriyorsa, büyük olasılıkla aldatılıyorsunuz demektir. Ama siz yine de emin olmayın, elinizde kesin kanıt olmadan sevgilinizi suçlamayın.

16/11/2016 09:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: aldatıldığımı nasıl anlarım
MANŞETLER

HK KADIN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.