Ali Osman Uçanok yaşananları anlatacak

ads ads ads ads
04/09/2015

ads
Ali Osman Uçanok yaşananları anlatacak

Nadire BAHADİ/Havadis

Ali Osman Uçanok’u öldüresiye döven Özcan Hangün, Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık’ın duruşması 8 Eylül’e ertelendi

Ali Osman Uçanok’un dövüldüğü olayda sanık olarak Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Özcan Hangün, Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık’ın duruşması dün kaldığı yerden devam etti.

Soruşturmayı yürüten polis memurunun tanık olarak dinlendiği duruşmanın ardından söz alan sanık avukatları, bazı iddialarda bulundu. Olayın soruşturmasını yapan polis memuru Hasan Karagil’in tanık olarak dinlenmesinin ardından mahkeme hazırda başka tanık bulunmaması sebebi ile duruşmayı 8 Eylül’e erteledi. İddia Makamı adına duruşmada hazır bulunan Savcı Ahmet Özlemler’in bir sonraki tanığı Ali Osman Uçanok oluyor.



“Aile ilişkisi nedeni ile soruşturmanın seyri değiştirildi”


Önceki gün tanıklık yaparak mahkemede sanıkların ifadelerini okuyan polis memuru Hasan Karagil’in ifadesinin bitmesinin ardından, Karagil, sanıkların avukatı Yunsal İlhan tarafından istintaka tutuldu. Olay günü ile ilgili kamera görüntülerinden elde edilen fotoğraf albümünde görüntüleri inceleyen İlhan, Görüntülerde Akif Uygur ve Ömer Satıağalar’ın suçu işlediğinin açık olduğunu ancak Ali Osman Uçanok’un dövülmesine müdahalede bulunmayarak Özcan Hangün ve Cüneyt Arık’ın da suç ortaklığı ettiğini söyleyen polis memuruna iddialarda bulundu. Olayın sanıklar tarafından planlanmış olmayıp aniden cereyan ettiğini iddia eden İlhan, görüntülerde Hangün’ün Ömer Satığalar ve Akif Uygur’u Ali Osman Uçanok’tan ayırmaya çalıştığının görüldüğünü iddia ederken, polis memuru Karagil ise iddiaları yanıtlayarak, görüntülerin bütününde ayırma işleminin görünmediğini ve kanlar içinde yatan Uçanok’u bırakıp kaçtıklarını söyledi. İlhan’ın bir diğer iddiası ise polis memuru Hasan Karagil’in, Ali Osman Uçanok’un kardeşi Abbas Uçanok’un damadı ile yeğen olması nedeni ile aile ilişkisinin soruşturmanın seyrini değiştirdiği yönünde oldu. İlhan aile ilişkisinin olması sebebi ile polis memurunun taraflı tahkikat yürüttüğünü iddia etti. Karagil ise olayın yaşandığı ve sonraki günlerde Abbas Uçanok ile hiç görüşmediğini söyleyerek iddiaları yanıtladı.

İlhan: Kötü laf söylemez dediğiniz adam, 80 kişiyi azmettirmekle suçlanıyor

Önceki gün görüşülen duruşmada sanıkların ifadelerinde “Ali Osman Uçanok’un küfretmesi üzerine Akif Uygur’un öfkelenip vurduğu” yönündeki beyanların üzerine savcı Ahmet Özlemler, polis memuru Hasan Karagil’e Ali Osman Uçanok’un kişiliği hakkında araştırma yapıp yapmadığını sordu, Karagil’in cevabı ise Uçanok’un çevresi tarafından sevilen ve küfredebilecek bir kişilikte olmadığını öğrendiği yönünde oldu. Avukat Yunsal İlhan ise dün istintakı sırasında Karagil’in cevabına karşılık Ali Osman Uçanok için “kötü laf söylemez dediğiniz adam, 20 Ağustos tarihinde mahkeme karşısında meydana gelen kavgada 80 kişiyi azmettirmekle suçlanıyor” şeklinde yorumda bulundu.



Sıradaki tanık Ali Osman Uçanok


Tanık olarak dinlenen polis memuru Hasan Karagil’in ardından dünkü duruşmada hazırda olan başka tanığının bulunmadığını söyleyen Savcı Ahmet Özlemler, sanıklar tarafından dövülen ve müşteki konumunda bulunan Ali Osman Uçanok’u tanık olarak dinletmek istediğini beyan etti. Savcı Özlemler, 20 Ağustos tarihinde meydana gelen kavga nedeni ile tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilen Ali Osman Uçanok’un tanıklığı için mahkemenin direktif vermesini talep etti. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı ise 8 Eylül 2015 tarihine ertelediği duruşmada cezaevinde bulunan sanık Ali Osman Uçanok’un mahkemede hazır bulunması yönünde direktif verdi.

 

04/09/2015 10:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ali Osman Uçanok
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.