Almanya'dan Brexit yorumu

ads ads ads ads
25/06/2016

ads
Almanya'dan Brexit yorumu

ngiltere'nin AB'den ayrılma kararı alması üzerine Berlin'de düzenlenen olağanüstü zirve öncesi Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, AB'nin 'depresyona ve eylemsizliğe sürüklenmemesi gerektiğini' söyledi.

Berlin'de bir araya gelen Avrupa Birliği'nin (AB) altı kurucu üye ülkesi Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda, İngiltere'nin AB'den çıkış (Brexit) sürecinin hızlandırılması ve diğer ülkelerin benzer kararlar almasını önlemek için atılacak adımları masaya yatırıyor.

Zirve öncesi Alman Bakan Steinmeier, 'Bu ülkeler, kimsenin Avrupa'yı elimizden almasına izin vermeyeceğimiz mesajını iletecekler' dedi ve AB'yi 'başarılı bir barış ve istikrar projesi' olarak tanımladı.



'Tüm sorulara yanıtlarımız varmış gibi paldır küldür telaşla eyleme geçmemeliyiz' uyarısını yapan Alman bakan 'Ama İngiltere'nin kararından sonra depresyona ve eylemsizliğe de sürüklenmemeliyiz' diye konuştu.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault da, İngiltere'nin AB'den çıkışının hızlandırılması için Başbakan David Cameron üzerindeki baskının 'çok güçlü' olacağını ifade etti.

İngiltere'siz ilk AB liderleri zirvesi Çarşamba günü düzenlenecek. AB, İngiltere'nin çıkışını hızlandırmak istiyor ancak İngiltere Başbakanı David Cameron ise Brexit sürecinin yerine gelecek yeni başbakan tarafından yürütülmesini istiyor.

İngiltere'nin AB'den çıkış süreci için Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesinin işleme konulması ve ardından iki yıllık süreçte de İngiltere'nin AB'den ayrılması için müzakerelere başlanması gerekiyor. 

25/06/2016 16:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: almanya, brexit, ingiltere
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.