Amerikalılar Başpiskopos’la Müzakerede

ads ads ads ads
23/07/2014
TAK

ads
Amerikalılar Başpiskopos’la Müzakerede

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, 1974’ten beridir BM Barış Gücü tarafından kullanılmakta olan Ledra Palace Oteli için Amerikalı yatırımcılarla görüşüyor.  Her şeyin II. Hrisostomos’un hesapladığı gibi gelişmesi halinde Amerikalılar ile çok yakında anlaşma imzalanabilecek.

Rum basını Ledra Palace Otel’in uzun vadeliğine kiralanıp 15 milyon Euro harcamayla yenilenmesi ve yeniden işletilmesinin hedeflendiğini kaydeden gazete, Amerikalıların resort tipi kumarhane işletme izni de edinmek istediklerini belirtti.

Habere göre II. Hrisostomos, Güney Kıbrıs’ta muhtemel yatırım fırsatlarını araştırmak için Güney Kıbrıs’ta bulunan Amerikalı yatırımcılarla geçen hafta görüştüğünü belirterek “Hedefimiz, otelin yıkılmasını engellemek, tamir edip yenilemek ve mümkün olan en kısa zamanda işletmeye açmaktır. Başpiskoposluk bu amacı büyük bir yabancı şirketler grubu aracılığıyla başarmaya çalışıyor. Kilise’nin büyük hissedar olduğu Ledra Palace’daki sermaye hisselerinin satılması söz konusu değildir” dedi.

“BARIŞ GÜCÜ OTEL YERİNE YANDAKİ BİNALARI KULLANABİLİR”

II. Hrisostomos, tarihi oteli 1974’ten beridir kullanmakta olan BM Barış Gücü konusunun Rum yönetimi ile BM arasında halledileceğini belirterek “Hükümetin askerlerin içeriden çıkmasını kabul edeceğini zannediyorum. Mevzilerini dışarıda tutabilirler, hemen yanda başka binalar var, otel yerine onları kullanabilirler” dedi. Amerikalı yatırımcılarla, Kilise’nin sahip olduğu sahil kesimindeki binaların değerlendirilmesi konusunu da masaya yatırdıklarını anlatan II. Hrisostomos “otel inşası için de kullanılabilirler” ifadesini kullandı.

Gazete, Ledra Palace Oteli’ni yansıtan bir de fotoğrafla desteklediği haberinde, fotoğraf altında şu ifadelere yer verdi: “Gelişmeler daha başlangıç aşamasında olmasına karşın Amerikalı yatırımcıların Ledra Palace’ın yeniden işletilmesini kumarhane izniyle birlikte mi inceledikleri öğrenilemedi. Edindiğimiz bilgilere göre Amerikalılar, turizm alanıyla ve hükümetin önümüzdeki aylarda uluslararası ihaleye çıkması beklenen, resort tipi kumarhane işletme izni edinmekle ilgileniyor.”

Gazete edindiği bilgilere dayanarak, II. Hrisostomos’un geçen haftaki görüşmeleri sırasında, otel inşa etmek için Kilise’ye ait deniz kenarındaki binalarla ilgilenen Amerikalı yatırımcılara, Lefkoşa’daki Ledra Palace Oteli’ni teklif ettiğini, Amerikalıların teklifle ilgilenip oteli gezdiğini kaydeden gazete şunları da yazdı:

“II. Hrisostomos gazetemize yaptığı açıklamada, Başpiskoposluğun Ledra Palace Oteli’ni kendi başına tamir etmeye ve yenilemeye kalkması halinde otelin Türk ordusu tarafından alınması tehlikesinden korktuğunu söyledi. ‘Güvenimiz yok, dolayısıyla devlet desteğine sahip büyük bir şirket istiyoruz. Bunu Amerikan şirketler grubu aracılığıyla başarırsak her şey daha kolay olacak’ dedi.

Kilise’nin Otel’deki sermaye hissesini satmasının söz konusu olmadığını ancak oteli, taliplerine uzun vadeliğine kiralamayı veya ortak (joint venture) olmayı düşündüklerini kaydeden II. Hrisostomos, Amerikalı yatırımcılarla yeniden görüşeceğini, otelin yıkılmaması için bu işin olumlu sonuçlanmasını istediğini söyledi ve daha önce de yatırımcıların otele ilgi gösterilmesine karşın daha ileri gidilemediğini hatırlattı.” 

23/07/2014 15:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ledra palace hotel
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.