Amsterdam Havalimanı elektrik kesintisine teslim

ads ads ads ads
27/03/2015

ads
Amsterdam Havalimanı elektrik kesintisine teslim

Amsterdam Schiphol Uluslararası Havalimanı yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle felç oldu.

Amsterdam Schiphol Uluslararası Havalimanı'nın bir sözcüsü elektrik kesintisi nedeniyle birçok uçuşun iptal edildiğini, pek çok uçağın ise iniş için çevrede bulunan diğer havalimanlarına yönlendirildiğini kaydetti. Elektriğin ise jeneratörlerden sağlandığı belirtiliyor.

Hollanda basında yer alan haberlere göre Schiphol Havalimanı'na inmesi planlanan uçaklar Almanya ve Belçika'da bulunan havalimanlarına yönlendirildi. Elektrik kesintisinden demir yollarının da ağır şekilde etkilendiği, Amsterdam ve çevresindeki hastanelerin kesinti nedeniyle jeneratörlerden sağlanan elektriği kullanmak zorunda kaldığı belirtiliyor.

Avrupa'nın en büyük havalimanlarından biri olan Schiphol, birçok yolcu tarafından aktarmalı uçuşlar sırasında tercih ediliyor.

Elektrik sağlayıcısı Tennet'in verdiği bilgilere göre elektrik kesintisi Amsterdam'ın güney doğusunda bulunan Diemen'deki bir tesiste yapılan çalışmalar sıranda TSİ 10:45'te başladı.

Öte yandan Amsterdam Schiphol Uluslararası Havalimanı'nda elektriklerin geri geldiği ancak henüz uçakların çevre havalimanlarına yönlendirilmesine devam edildiği yönünde haberler geliyor.

Dutsche Welle Türkçe 

27/03/2015 16:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Amsterdam, Schiphol Uluslararası Havalimanı
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.