Anastasiadis: “Anlaşmazlıkları Göğüsleme Kararlılığı Var”

ads ads ads ads
06/05/2016

ads
Anastasiadis: “Anlaşmazlıkları Göğüsleme Kararlılığı Var”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis bugünkü liderler görüşmesinin, mevcut anlaşmazlıkların ve zorlukların göğüslenmesi hedefiyle, olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini söyledi.

Rum radyosu Anastasiadis’in, Mülkiyet ve Yönetim başlıklarının ele alındığı bugünkü görüşme sonrasında Rum Başkanlık Sarayı’na dönüşünde, “Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümünü gündeme getirecek yakınlaşma sağlanmaya çalışılıyor” dediğini duyurdu.

Anastaiadis “Mayıs ayı içerisinde müzakereciler arasındaki görüşmelerin yoğunlaştırılmasına karar verildi. Mevcut anlaşmazlık ve zorlukların, her toplumun endişelerinin, öteki toplumun haklarını etkilemeden göğüsleme kararlılığı var” şeklinde konuştu ve Cumhurbaşkanı Akıncı ile bir sonraki görüşmelerinin 27 Mayıs’ta olacağını da açıkladı.

Türkiye’de Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı’ndan ayrılmasını da değerlendiren Anastasiadis, “Kıbrıs Türk tarafı, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümüne katkı koyma niyetinde değişiklik olmayacağını teyit etti” dedi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Türk vatandaşlarına Shengen bölgesinde vize uygulamasının kaldırılmasını değerlendirirken “Kıbrıs Cumhuriyeti, bu konuda çıkarlarını güvence altına almak için ortaklarıyla istişare içerisinde gereğini yapacak” ifadesini kullandı.

Anastasiadis “yerleşiklerin işgal bölgelerine gitmesiyle ilgili tehlike edebiyatı mesnetsizdir” dedi ve Güney’deki herkesi sorumlu davranmaya, popülizmden uzak durmaya çağırdı. 

06/05/2016 16:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Anastasiadis
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.