Anastasiadis Derinya’yı yine unuttu

ads ads ads ads
19/09/2017

ads
Anastasiadis Derinya’yı yine unuttu

Derinya Belediyesi, hükümet için fakir bir akrabaydı ve öyle de olmaya devam ediyor. Derinya Belediye Meclisi, Anastasiadis’in, projelerin duyurulmasına ilişkin özgür Mağusa bölgesini son ziyaretini değerlendirerek, şikayetlerini ortaya koydu. 

Derinya Belediye Başkanı Andros Karayannis, olağanüstü yapılan toplantıda Belediye Meclisi’ni, yeni başkanlık duyuruları hakkında bilgilendirdi ve sonuç, diğer bölgelere ilişkin taraf tutma ve ödeneklerin dengesiz dağıtılmasıyla ilgili hayal kırıklığına ve hoşnutsuzluğa neden oldu.

İlgili açıklamada şunlar ifade edilmektedir:

“Özellikle kıyı belediyelerine ilişkin duyurular, altyapı projeleri için on milyonlarca Euro tutarındadır ve yarı işgal altındaki Derinya Belediyesi içinse bir milyon Euro tutarındadır”.

Rafta kalan projeler

Derinya Belediyesi, Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in, Belediye’nin, kanalizasyon sisteminin yapımından zarar gören yol ağının iyileştirilmesi, 3 milyon Euro’luk Konferans Merkezinin yapılması, 600bin Euro’dan daha az bir bütçeyle Halk Pazarının düzenlenmesi ve 5 milyon Euro’luk Bölgesel Olimpik Yüzme Havuzunun yapılması gibi zamanında gönderdiği öncelikli projelere gerekli önemi vermediği şikayetinde bulunuyor. 

Belediye Başkanının Cumhurbaşkanı Anastasiadis ile gerçekleştirdiği görüşmede ifade ettiği üzere, Derinya Belediyesinin önerdiği projeler, her ne kadar bunlar dikkate alınmasa da, sadece Derinya bölgesiyle değil, Mağusa bölgesinin tamamıyla ilgilidir. 

Belediye Meclisi, Kıbrıs Spor Organizasyonu’nun (KOA) yüzme havuzu ve sosyal spor sahalarının yapılmasıyla ilgili çalışma hazırlığına ilişkin çabasını değerlendirdiğini netleştiriyor. Bunlar için 155bin Euro’luk bir ödenek 2018 yılı bütçesine dahil edildi.

Tasos Perdios

Haravgi Gazetesi
19 Eylül 2017

19/09/2017 10:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Anastasiadis, Derinya
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.