Anastasiadis Garantörlük Meselesiyle İlgili Konuştu

ads ads ads ads
28/07/2016

ads
Anastasiadis Garantörlük Meselesiyle İlgili Konuştu

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadıs, Cuma günü Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı ile yapacağı görüşmede toprak, mülkiyet ve garantiler konularının ele alınacak olmasından dolayı görüşmeyi önemli olarak niteledi.

Anastasiadis, çarşamba günü Başkanlık Sarayında Lefkoşa`da düzenlenen konferansa katılan yurt dışında yaşayan Kıbrıslıların federasyonlarının temsilcileri onuruna bir akşam yemeğinde konuştu. Cuma günkü görüşmenin takip edilecek yoğun diyalog için çok önemli olduğunu söyledi.

Anastasiadis, gelecek görüşmelerde tarafların toprak ayarlamaları, güvenlik ve garantiler başlıklarında kendi görüşlerini ifade edeceklerini söyledi.

Güvenlik konusuna değinen Anastasiadis “bir tarafın güvenliği diğer taraf için tehdit olmamalıdır” diye vurguladı.

Anastasiadis, Türk işgalinin devam etmesi, Türk işgal ordusunun adadaki varlığı ve Türkiye`deki gelişmeler nedeniyle güvenlik konusunun Kıbrıslı Rumlar için oldukça endişe yaratıcı bir konu olduğuna işaret etti.

Kıbrıs, Türkiye`nin adanın kuzeyini istila ve işgali sonucu 1974’ten bu yana bölünmüş bulunuyor. İki toplum lideri, Anastasiadis ve Akıncı, adayı federal bir çatı altında yeniden birleştirmek amacıyla 2015 Mayıs`tan ortasından bu yana BM gözetiminde müzakereler yapıyorlar. 

28/07/2016 11:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs, garantörlük, anastasiadis
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.