Anastasiadis: Herhangi bir zamanda görüşmeye hazırım

ads ads ads ads
22/02/2017

ads
Anastasiadis: Herhangi bir zamanda görüşmeye hazırım

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yarın için planlanan Liderler görüşmesine katılmayacağının belirtilmesinin ardından Rum Yönetimi Başkanı Nicos Anastasiadis, açıklama yaptı.

Anastasiadis twitter hesabından açıklama yaparak Cumhrubaşkanı Akıncı’nın yarınki görüşmeye katılmayacağından dolayı üzüntü duyduğunu söyledi. Rum Lider Anastasidis, herhangi bir zamanda Akıncı ile tekrar müzakere masasına oturmaya hazır olduğunu belirtti. 

RUM SÖZCÜ: “ANASTASİADİS ÜZGÜN”

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yarınki görüşmenin yapılmayacak olmasından ötürü üzgün olduğunu belirtti.

Rum kaynaklara göre Hristodulidis, Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabet Spehar ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklamada bulundu.

Hristodulidis, Spehar’ın Anastasiadis’e, Akıncı’nın yarınki görüşmede hazır bulunmayacağı bilgisini verdiğini ve bu nedenle yarın yapılması planlanan görüşmenin gerçekleştirilmeyeceğini söyledi.

Bunun tüm Kıbrıs halkı; Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler için olumsuz bir gelişme olduğu değerlendirmesinde bulunan Hristodulidis, Anastasiadis’in söz konusu gelişmeyle ilgili olarak üzüntüsünü dile getirdiğini, aynı zamanda, BM ile Güvenlik Konseyi kararları ve 2014 ortak açıklaması temelinde bir sonuca varılması için anlaşmazlığın olduğu özlü konularda özlü diyalogun sürmesine hazır olduğunu belirttiğini aktardı.

22/02/2017 15:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: anastasiadis, akıncı, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.