'Anastasiadis ile Kocas Garantilerle Çözüm Olmaz Diyor'

ads ads ads ads
25/09/2016

ads
'Anastasiadis ile Kocas Garantilerle Çözüm Olmaz Diyor'

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Amerika’daki Rum örgütlerin oluşturduğu federasyonun geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirilen toplantısında konuştu.

Fileleftheros gazetesi “Birçok Kişiye Mesaj” başlıklı haberinde, Anastasiadis’in toplantıda “Ankara’nın Türk askeri birliklerinin Kıbrıs’ta kalması ve garantilerin ‘yeni bir versiyonda’ devam etmesine dair ısrarının, Kıbrıs sorununun çözüm perspektifleri açısından son zamanlarda muhafaza edilen iyimserliği kısıtladığının görüldüğünü ifade ettiğini” aktardı.

Anastasiadis’in bu ifadesinin “belirleyici” olduğu yorumunu yapan gazete, Anastasiadis’in “sorunların aşılmaması halinde, çözüm olacağını görmüyorum” şeklindeki ifadesine de yer verdi.

Gazeteye göre “(ortaya çıkacak) yeni yapılar aracılığıyla, Kıbrıslı Türklerin tam anlamıyla güvence altına alınacaklarını” savunan Anastasiadis, “bundan ötürü bazılarının Türkiye’nin asgari sayıda bile olsa askeri birliği adada muhafaza etmeyi sürdürmesi ve sözde garanti haklarına sahip olmayı sürdürmesinde ısrar etmesi için bir neden göremediğini” söyledi.

“Ne istendiği ve neyin vatanın çıkarına olduğunun bilinmesi gerektiğini” de ifade eden Anastasiadis, “kararlar alma cesareti bulunabileceği gibi, herhangi komplo, tavsiye ve öğütlere itiraz edilmesi gerektiği zaman da cesaret bulunabilmesi gerektiğini” sözlerine ekledi.

KOCAS

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas da aynı etkinlikte yaptığı konuşmada, Yunanistan’ın “Kıbrıs’a” ve her gün müzakerelerde verdiği mücadeleden ötürü Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e yönelik destek ve dayanışmasını ifade etti.

Kocas, “bütün Kıbrıslıların işgal birlikleri, dıştan gelen garantiler ve evlerinin perdelerini açtıklarında Türk bayraklarıyla karşı karşıya kalmadan; güvenlik içerisinde yaşayabilecekleri adil bir çözümü desteklediklerini” de ifade etti.

Haravgi gazetesi ise “Anastasiadis ile Kocas Garantilerle Çözüm Olmaz Diyor” başlıklı haberinde, Anastasiadis ile Kocas’ın etkinlikte yaptıkları konuşmada, garantilerin devam etmesiyle Kıbrıs sorununda çözüm olamayacağı konusunda net mesajlar verdiklerini yazdı.

ANASTASİADİS

Gazeteye göre, kritik gelişmeler ve önemli ikilemlerle karşı karşıya bulunduklarını dile getiren Anastasiadis, (süreçte) ilerlemenin ötesinde, durağanlık olduğunu da söyledi.

“Kıbrıs Türk toplumunun acılı bir uzlaşı yoluyla güvenceye alındığının anlaşılmasını istediklerini” de iddia eden Anastasiadis, “güçlü bir merkezi hükümet öngören devlet yapısı ile siyasi açıdan iki eşit devlete atıfta bulundu ve bu hususta mutabakata varıldığını” da sözlerine ekledi. 

25/09/2016 11:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs sorunu, çözüm, müzakere, haber, kıbrıs, akıncı, anastasiadis
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.