Anastasiadis’in Ocak Ayı Ajandası Dolu

ads ads ads ads
17/12/2017

ads
Anastasiadis’in Ocak Ayı Ajandası Dolu

Yeni işbirlikleri için çalışmalar yapan Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Güney Kıbrıs’ta İsrail ve Ürdün ile yapılacak üçlü görüşmeler öncesinde, körfez ülkelerine açılım yaparak Suudi Arabistan’ı ziyaret edeceği bildirildi. 

Fileleftheros gazetesine konuşan Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın dış politikası, bölge ülkeleriyle ilişkiler ve yapılması planlanan yurtdışı ziyaretleriyle ilgili bilgiler verdi. 

Habere göre bölgedeki gelişmelere işaret edilerek, Güney Kıbrıs’ın işbirliklerinin bu durumdan etkilenip etkilenmediğinin sorulması üzerine Hristodulidis, gerek AB, gerekse genel sistem açısından jeostratejik öneme sahip bir bölgede bulunduklarını belirtti. 

Kendilerinin bölgede izleyici olarak kalmayıp, burada bulunan ülkelerle samimi bir diyalog içine girdiklerini anlatan Hristodulidis, bölgedeki ülkelerle üçlü işbirlikleri kurduklarına işaret etti.

Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın katılımıyla, Mısır ile liderler düzeyinde beş görüşme yapıldığını belirten Hristodulidis, İsrail ile liderler düzeyinde üç görüşme olduğunu söyleyerek, dördüncüsünün de 8 Ocak’ta Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirileceğini açıkladı. 

Hristodulidis, Ürdün ile liderler düzeyinde ilk üçlü görüşmenin 16 Ocak’ta yine Güney Kıbrıs’ta yapılacağını ifade ederek, Lübnan ile Dışişleri Bakanları düzeyinde görüşmenin yapıldığını ve liderler düzeyinde görüşmenin ülkedeki durumun normale kavuşmasının ardından planlanmasının beklendiğini söyledi.

Bölgedeki ülkelerle siyasi istişarelerinin ilerlediğini belirten Hristodulidis, gerek bölgedeki diğer ülkeler, gerekse Körfez ülkeleriyle yeni üçlü görüşmeler ilan edileceğini kaydetti. 

Körfez ülkeleriyle ilişkilere değinerek, son zamanlarda bu ülkelerle karşılıklı üst düzeyde ziyaretler yapıldığını ifade eden Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in aldığı davet üzerine Ocak ayının ilk haftasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a resmi ziyarette bulunacağını duyurdu. 

Hristodulidis, İspanya’daki gelişmeler nedeniyle ertelenen AB üyesi 7 Akdeniz ülkesinin oluşturduğu MED 7 zirvesiyle ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağını da söyledi.

ÇİPRAS’TAN DA ÜÇLÜ GÖRÜŞMELER AÇIKLAMASI 

Öte yandan Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın yaptığı bir açıklamada, İsrail ve Ürdün ile üçlü görüşmeler yapmak üzere Güney Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini, ayrıca Filistin’le de üçlü görüşme için hazırlıkların sürdüğünü belirtti. 

17/12/2017 14:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: nikos anastasiadis
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.