Anastasiadis'ten çarpıcı açıklama!

ads ads ads ads
18/07/2015

ads
Anastasiadis'ten çarpıcı açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Parkında cuma günü düzenlenen “Demokrasi ve Direniş Anıtı”nın temel atma vesilesiyle hazırlanan “Anma Plaketi”nin açılış etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Anastasiades, bugün onurlandırdığımız insanlara borcumuz; 1974 Türk istila ve işgalinin sonuçlarından kurtaracak bir çözüme ulaşmak olduğunu vurguladı.

“Tüm yurttaşlarına refah ve işbirliği olanakları yaratacak ve adaya barış ve güvenlik getirecek bir çözümün üstünde çalışıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı, “Görevimiz gelecek nesillere yabancı işgal askerlerinden kurtulmuş ve AB taahhütlerini karşılayan bir ülke bırakmaktır” ifadesine yer verdi.

Bunu başarmak için ellerinden geleni yaptıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı, nihai kararı halkın vereceği çözüm önerisine yakında varacaklarını umut ettiğini vurguladı.

Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk toplumlarının kendi ülkelerinin efendisi kendilerinin olacağı bir çerçeveyi yaratmak için birbirlerine karşı çalışmadıkların; işbirliği yaptıklarını açıkladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in 16-17 Temmuz tarihlerinde Kıbrıs’a yaptığı ziyarete atıfta bulunan Cumhurbaşkanı, Kıbrıs sorununa çözüm bulma çabaları sırasında güçlü bir AB varlığının önemli olduğunu kaydetti. Ve Juncker’in ziyaretinin çözüm çabalarına verilen desteğe yönelik güçlü bir mesaj olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı bulunacak çözümün Kıbrıs’ın Avrupa Ailesi içinde AB Müktesebatına, insan haklarına, Avrupa ilke ve değerlerine saygılı; etkili bir şekilde işleyen Kıbrıs’ı oluşturmaya olanak sağlayacağını söyledi.

Ülkenin yaşadığı mali sorunlara da değinen Cumhurbaşkanı, Ekonomiyi yeniden canlandırma uğraşlarının rayında olduğunu açıkladı. Kıbrıs’ın mali krizin yaratığı sonuçlarının üstesinden henüz gelmediğini; ancak “geleceğimizi verimli kurumlar üstüne kuracak ve devletimizi yeniden yapılandırmaya izin verecek şartları oluşturduk” dedi.

En baştaki önceliklerinin kurumların ıslahatı olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı; “ Şimdi kurumların ıslahatı üzerinde odaklanabiliriz” dedi.

Hükümetin etkili, modern ve güçlü bir devlet oluşturmaya çalıştığını belirten Anastasiades, bunun gerçekleştirilmesi durumunda yalnız Kıbrıs’ın yabancılardan bağımsız müzakere edebileceğini vurguladı. “Yalnız o zaman bugün onurlandırdığımız insanların bir anlamı olacak” dedi.

CNA 

18/07/2015 09:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Nikos Anastasiadis
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.