Anastasiadis'ten Yunanistan Açıklaması

ads ads ads ads
06/07/2015

ads
Anastasiadis'ten Yunanistan Açıklaması

Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Yunanistan’la ilgili bir anlaşmanın, borçlanmanın sürdürülebilir olmasını dikkate alması gerektiğini, Kıbrıs hükümetinin Yunanistan’ın borçlanmayla ilgili yeniden yapılandırma çabalarına destek olacağını bildirdi.

Yunanistan’daki gelişmeleri yorumlaması istenen Anastasiadis, “Öncelikle Yunan halkının kararına sadece bizim değil bütün Avrupalıların, özellikle Avrupa hükümetlerinin tamamen saygı göstermeleri gerektiğini belirtmek isterim” dedi.

Nikos Anastasiadis, ikinci olarak Başbakan Tsipras’ın, “’hayır’ oylarının fazla olmasının hiçbir şekilde Yunanistan’ın avrodan ayrılacağı anlamına gelmediği” şeklindeki olumlu yaklaşımının hakkını vermek gerektiğini belirtti.

Anastasiadis, Yunan hükümetinin, aynı zamanda Avrupa’nın da hedefleri olan hedeflere ulaşılabilmesi için bir anlaşma sağlanmasına yönelik girişimlerdeki kararlılığının altını çizdi.

Anastasiadis, bir anlaşmanın sosyal sonuçları, özellikle Yunanistan’ın karşı karşıya bulunduğu insani krizi, ayrıca özel kaynaklarla büyümenin sağlanmasının dikkate alması gerektiğine işaret etti.

“Gerekli olan her ikisi de benim görüşüme göre mevcut aşamadadır ki bu da Yunanistan’ın borçlarının sürdürülebilir olmadığıdır ve bunun dikkate alınması gerekmektedir” diyen Anastasiadis, Kıbrıs hükümetinin, Yunanistan’ın borçlanmanın sürdürülebilir olması için bir yeniden yapılanmaya ulaşması çabalarında destekleyici olacağını kaydetti.

Yunanistan’daki referandum sonucundan sonra Yunan Başbakanı veya diğer Avrupa liderleriyle temasa geçip geçmediği sorusuna Nikos Anastasiadis, “Alexis Tsipras ile görüşerek “mesaj alışverişinde bulunduk” yanıtını verdi.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı

06/07/2015 21:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.