Ankara'da 1200 er serbest

ads ads ads ads
23/07/2016

ads
Ankara'da 1200 er serbest

Son Dakika Haberi: Ankara'daki darbe girişimi soruşturmasını yürüten savcılık, 1200 askerin serbest bırakılmasına karar verdi. Başsavcı Kodalak, "Neye alet olduğunu bilememiş erlerden bahsediyoruz. Büyük bir kısmı tutuklu ama onları da hızla ayıracağız, ayıklayacağız" dedi. 

Ankara'daki darbe girişimi soruşturmasında 1200 er serbest bırakıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, halka ateş açmamış askerlerin ayıklanacağını belirterek bazı erlerin neye alet olduklarını bilmeyebileceklerini söyledi.

15 Temmuz gecesinden bu yana düne kadar ilk etapta olaya karışmamış bin 200 kişinin serbest bırakıldığını aktaran Kodalak, "Şu anda sayısını bilemediğim kadar epeyce bir erimiz gözaltında ya da tutuklu. Serbest bırakılan bin 200 kişi sadece er" dedi.

Başsavcı Kodalak, rütbeli askerlerin serbest bırakılmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Neyin ne olduğunu anlayamamış, bilememiş, neye alet olduğunu bilememiş erlerden bahsediyoruz. Büyük bir kısmı tutuklu ama onları da hızla ayıracağız, ayıklayacağız. Halka ateş açmamış, halkın üzerine askeri araç sürmemiş, ne olduğunu bilememiş erleri hızla ayıklacağız.

O hainlerin Ergenekon, Balyoz soruşturmalarında yaptıkları gibi, masum olan askerleri de tabii ki katmayacağız. Bizim soruşturmamız onlarınkine benzemeyecek. Adil davranacağız. Biz devletin savcılarıyız, onlar örgütün hakim, savcıları idi."

23/07/2016 13:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ankara, asker, er serbest
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.