Antalya’da dev balina karaya vurdu

ads ads ads ads
23/06/2016

ads
Antalya’da dev balina karaya vurdu



Antalya'da karaya vuran dev balinayı gören vatandaşlar durumu Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdi


Akdeniz’de ender görülen gagalı balinanın ölüsü Antalya’da karaya vurdu. Balina, ön otopsi işlemlerinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi’nde kullanılmak üzere toprağa gömüldü.

Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi Birim Sorumlusu Elif Özgür Özbek ve ekibi kısa sürede balinanın bulunduğu sahile ulaştı. Özbek, yaptığı ön incelemede balinanın Akdeniz’de ender olarak görülen gagalı balina olduğunu belirledi. Ender görülen türün Deniz Biyoloji Müzesi’nde değerlendirmesini amaçlayan Özbek, balinanın vinç yardımıyla bir kamyona yüklenmesini sağladı. Yaklaşık 5 metre uzunluğunda ve 1 ton ağırlığındaki gagalı balina için Kepez İlçesi Varsak Karşıyaka Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin özel bir alanına çukur kazıldı ve hazırlıklar yapıldı. Yaklaşık 4 saatlik yolcuğunun ardından balina, iskeletinin müzede sergilenmesi için 2 yıl toprak altında kalacağı yere getirildi.

Özbek, yatığı ön incelemede deniz memelisinin yetişkin bir erkek gagalı balina ve 1 ton ağırlığında olduğu belirledi. Gagalı balina otopsi işlemlerinin ardından Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyoloji Müzesi’nde sergilenebilmek amacıyla gömüldü. 

23/06/2016 11:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Antalya, dev balina
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.