AP Başkanı Schulz'dan Kıbrıs Açıklaması!

ads ads ads ads
02/07/2015

ads
AP Başkanı Schulz'dan Kıbrıs Açıklaması!

BRÜKSEL’de bulunan  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile bir araya gelerek ikili görüşmede bulundu. Görüşme sonrası Akıncı ve Schulz ortak basın açıklaması yaptı.

Görüşme sonrası konuşan AP Başkanı Martin Schulz, "Görüşmemiz gayet olumlu geçti, bir çok konuları görüştük ve değerlendirmelerde bulunacagız, dostca bir görüşme oldu. Kendisinin başarısını buradada kutluyorum. Müzakere sürecinde düşündüğümüz gibi adımlar atıldı, müzakerenin başarılı bir şekilde tamamlanması için gereken desteği sağlayacagız. Kıbrıs’da iki taraftada şuan Annan Planı’na destek verenler tarafından yönetildiğini görüyoruz" dedi.

İkili görüşme sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı. "Biz çözümü halkımız için istiyoruz, yeni nesillere daha güzel bir gelecek sağlamak istiyoruz. Bizim doğru yolda olduğumuza inanıyorum, bizler Kıbrıslı Türkler olarak çözüm için mücadele ediyoruz, yıllarca mücadele ettik, etmeye devam ediyoruz, fakat artık yıllardır dışarıda bırakıldığımız sistemin içinde yer almak istiyoruz" dedi.  

02/07/2015 09:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ANNAN PLANI, Schulz, taraflar
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.