Apple, BMW'den i3 modelini istiyor

ads ads ads ads
27/07/2015

ads
Apple, BMW'den i3 modelini istiyor

Uzun süredir internete sızan görseller ve kadroya dahil edilen otomotiv sektörü mühendisleri, Apple'ın bir elektrikli araç üzerinde çalıştığı iddialarının gündeme gelmesine neden oluyor. Henüz Apple tarafında resmi bir teyit olmasa da iddialar durulacak gibi görünmüyor.

Yeni gündeme gelen iddialara göre Apple, elektrikli aracı için BMW ile geçen yıldan bu yana görüşmeler yapıyor. Apple, BMW'nin i3 modelini temel alarak kendi elektrikli aracını geliştirmek istiyor.

Ancak bu ne tür bir konsept içerisinde olacak belli değil. Tim Cook'un bir süre önce BMW'nin Almanya'daki elektrikli araç tesislerini kurmayları ile birlikte ziyaret ettiği gündeme gelmişti. Bu ziyarette ortaklığın da masaya yatırıldığı belirtiliyor.

BMW i3 modeli yolcu kabini ile aktarma donanımı ve bataryanın birbirinden ayrılmasını sağlayan LifeDrive adındaki bir mimari ile dikkat çekiyordu. Ancak arabanın elektrikli bataryası ile sadece 120km gidebilmesi tüketici ilgisinin düşmesine yol açmıştı.

Daha önce A123 firmasında önemli otomobil bataryası projelerinde çalışan mühendislerin Apple kadrosuna katılması mahkemeye taşınmıştı. Apple'ın bu yeni batarya ekibi ile birlikte BMW i3 için önemli iyileştirmeler sağlayabileceği düşünülüyor. Ancak firmanın halen ne tür bir planı olduğu sır gibi saklanıyor.

Sadece bu tür iddialar değil Apple'ın Cupertino'da test sürüşü, garaj ve bakım-onarım için olduğu tahmin edilen küçük bina gruplarını kiralamaya başlaması da elektrikli araba ihtimallerini güçlendiren sebeplerden. Ancak uzun bir süre daha Apple'ın planları hakkında fikir sahibi olamayabiliriz.  

27/07/2015 08:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: apple, bmw
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.