Apple'dan 'iCloud' yalanlaması

ads ads ads ads
25/03/2017

ads
Apple'dan 'iCloud' yalanlaması

Apple, bir hacker grubunun milyonlarca iCloud hesabını ele geçtiğine dair iddiayı yalanladı.

Apple'dan bir yetkili, Fortune'a yaptığı bir açıklamada iCloud ve Apple ID dahil olmak üzere hiçbir sistemlerinin hack'lenmediğini, sızan eposta adreslerinin ve parolalarının "ele geçen diğer üçüncü parti hizmetlerden alınmış gibi göründüğünü" söyledi. Kendini "Turkish Crime Family" olarak adlandıran grup, Salı günü 300 milyondan fazla iCloud hesabının detayına sahip olduğunu söylemiş ve verileri silmek için Apple'dan 75.000 dolarlık BitCoin veya Ethereum veya 100.000 dolar değerinde iTunes hediye kartı istemişti.

Fortune'ın haberine göre hacker'lar, daha önce LinkedIn hack'iyle ortaya çıkan verileri ve diğer hack'lerden gelen verileri kullanmış olabilirler. Bunun nedeni, sızan eposta adreslerinin ve parolaların, 2012'deki LinkedIn hack'indeykiyle eşleşmesi.

Apple her şeye rağmen durumu yakından takip ettiğini ve "kullanıcı hesaplarına izinsiz erişimi engellemek üzere aktiviteleri yakından izlediğini" söylüyor. Bunun yanında firma, yasa uygulayıcılarıyla birlikte çalışarak grubun kimliğini ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Apple, müşterilerine bu tür saldırılardan korunmak için "güçlü parolalar kullanmayı, farklı sitelerde aynı parolaları kullanmamayı ve iki adımlı doğrulamayı etkinleştirmeyi" tavsiye ediyor.

25/03/2017 10:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: APPLE, icloud, Hacker, skandal
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.