Apple’ın dijital asistanı Siri artık Türkçe

ads ads ads ads
24/02/2015

ads
Apple’ın dijital asistanı Siri artık Türkçe

Apple’ın iPad ve iPhone modelleri için geliştirdiği dijital asistanı Siri’ye yeni dil seçenekleri eklendi. O dillerden biri de Türkçe.

Bir süredir iOS 8.3’ün beta sürümü üzerinde çalışmalar yapan ve yeni dil seçenekleri sayesinde kullanıcı ağını gelişletmeyi planlayan Apple'ın dijital asistanı artık Türkçe dahil 8 yeni dil ile çalışabilecek.

2011’den beri kullanımda olan Siri, yeni düzenlemenin ardından Rusça, Portekizce, Flemenkçe, İsveççe gibi dilleri konuşan kullanıcılar tarafından da kullanılabilecek.

TÜRKÇE KULLANMAK İÇİN NE YAPMAK LAZIM?

Yeni güncelleme çerçevesinde akıllı cihazlarına Türkçe komutlar veren Apple kullanıcıları, Siri'den Türkçe yanıtlar alabiliyor.

Siri’yi Türkçe kullanmak için iOS 8.3'ün 2’inci beta sürümünün iPhone veya iPad modellerine yüklenmesi gerekiyor. Bu işletim sistemi iPhone 4S ve üzeri modellere yüklenebiliyor. Söz konusu işletim sisteminin beta versiyonu geliştiricilere açıldı. Yakın bir zamanda güncellemenin yayınlanmasının ardından Apple kullanıcları Türkçe Siri'yi kullanabilecek.

iOS 8.3'ün 2'inci beta sürümünü yükleyen kullanıcıların verdikleri Türkçe komutları algılayan Siri, internet üzerinden yaptığı aramanın ardından kullanıcılarına Türkçe yanıtlar veriyor.

Ayrıca Apple, dünyanın farklı bölgelerinde İngilizce’yi farklı aksanlar ile kullanan kullanıcıları için bu ayrıma izin verecek özellğini kullanıcılarının beğenisine sundu. Bu kapsamda Hindistan İngilizcesi gibi diller de artık Siri tarafından algılanabiliyor. 

24/02/2015 14:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: apple, türkçe, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.