Apple'ın ilk tasarım yöneticisi Jony Ive oldu

ads ads ads ads
26/05/2015

ads
Apple'ın ilk tasarım yöneticisi Jony Ive oldu

Apple'ın tasarımcısı olarak tanınan Jony Ive, teknoloji devinin ilk baş tasarım yöneticisi olarak atandı. Ive, böylece sahip olduğu kıdemli başkan yöneticisi pozisyonundan terfi etti.

Apple ürünlerinin tasarımlarından sorumlu olan ilk isim olarak 1996'dan bu yana görev yapan Jony Ive, firmanın ilk 'baş tasarım yöneticisi' olarak yeni bir göreve atandı. Terfi eden Ive, böylece kıdemli başkan yardımcısı görevini terk ederken, Sanayi Tasarımı biriminin başına Richard Howarth getirildi. Alan Dye ise Kullanıcı Arayüzü biriminin başkanı oldu.

Telegraph'a açıklama yapan Ive, geldiği yeni görevde 'tasarıma daha fazla zaman ayırabileceğini' söyledi. İdare ve yönetim sorumluluklarını Howerth ve Dye'ın yükleneceğini belirten Ive, kendisinin sanayi tasarımı ve kullanıcı arayüzyüyle daha fazla zaman harcayacağını belirtti. Ive ayrıca, küresel Apple Store mağazalarının tasarımlarıyla da doğrudan kendisi ilgilenecek.

Apple'daki pozisyonunda idari işlere soğuk baktığı yıllardan beri bilinen Ive, firmanın etkinliklerinde de genelde sahneden hep uzak kalan bir isim olmuştu. Ive, Telegraph'a verdiği özel röportajda, 'yeni görevi sayesinde daha rahat hareket etme imkanı olacağını ve Apple'ın merkezinin yer aldığı Cupertino ile inşaat halinde olan Campus 2 tesisi arasında gidip gelebileceğini' ifade ett. İngiliz tasarımcı, uzay gemisi olarak adlandırılan projeyle yakından ilgilendiğini belirtti.

Ive ile yirmi yıla yakın süredir beraber çalışan Howarth'ın iPhone ve iMac tasarımlarını yapan ekiplerde yer aldığı, Dye'ın ise pazarlama ve iletişim birimlerinde çalıştıktan sonra Ive'ın ekibine geçtiği bilgisi verildi. Her iki isim, yeni görevinde Ive'ın en önemli iki yardımcısı olacak.

Kaynak: Telgraph ve Al Jazeera 

26/05/2015 09:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: apple, jony ive
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.