Arabacıoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

ads ads ads ads
30/03/2015

ads
Arabacıoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

Demokrat Parti –Ulusal Güçler (DP-UG) Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, eylemleri eski bir milli eğitim bakanı olarak değerlendirdi. Ada TV’ye yaptığı açıklamada eğitimin bir hükümet politikası değil, ulusal bir politika olması gerektiğini söyleyen Arabacıoğlu, eğitimin düzelmesi için siyasilere de çok görev düştüğünü belirtti.

Star Kıbrıs - Ceren Ercih

“İSTİFA GEREKÇELERİMDEN BİRİ SENDEKİKAL TAVIRLAR”

‘Eğitimde sorun bitmez’ diyen Arabacıoğlu istifa sebeplerinden birinin de sendikalar olduğunu şu sözlerle dile getirdi; “25 Eylül’de istifamı verdim bakanlıktan ve kamuoyu ile gerekçemi de paylaşmıştım. Bunlardan biride sendikal tavırlardı. Sendikaların yapmış oldukları eylem de haklı yönleri var ama eğitimi aksatarak bunu yapmalarını kabul etmem ve bunu hiçbir veli de kabul etmez. Bugün özele kaymanın bir nedeni de bu grevlerdir. İki sendika grevi alışkanlık haline getirdi.”

“TEK BİR YANLIŞA GÖRE HAREKET ETMEYELİM”

Göç Yasası sonrası 2011 girişli öğretmenlerin yaptığı eyleme de değinen Arabacıoğlu, “Diğer eylem 2011 yılından sonra kamu görevi olarak öğretmenliğe başlayan öğretmenlerle ilgili yapılan eylemlerdir, bu da doğrudur. Haklılık payları var. ‘Eşit işe eşit ücret’ derim ama bütün öğretmenler yasasını masaya yatıralım. Öğretmenler yasasında ben A öğretmen yaratmışım, B öğretmen yaratmışım, branş öğretmeni yaratmışım ve bu öğretmenlerin kategorilerine göre çalışma saatlerini yıllardır düzenlemişim.

Hangi meslek grubunda böyle bir sınıflandırma veya ayrım vardır? Daha az ders vermesine rağmen yıllarından dolayı daha çok maaş alıyor. Çalışma saatlerinin bu şekilde düzenlenmesi de çalışma barışını etkileyen bir olaydır. Hepsini bir masaya yatıralım ve bunları bir bütün olarak ele alalım. Siyasiler olarak biz eğitimde gerçekten yanlışlar yaptık. O yüzden tek bir yanlışa göre hareket etmeyelim” dedi.

“GÖREVİMİZİ TAM OLARAK YAPTIĞIMIZI SÖYLEYEMEM”

Eğitim sisteminin düzelmesi için siyasilere de görev düştüğünü ifade eden Arabacıoğlu, şunları kaydetti; “Düzelmesi için siyasilere de görev düşüyor. Bu konuda bizde görevimizi tam olarak yaptığımızı söyleyemem. Ben istifa ederken bir mesaj verdim. Bu mesajın sonunda da bazı tedbirlerin alınmasını istedik. Eğitimdeki politikaların parti politikası olmaması gerektiğini söyledik. Ulusal politikaların olması gerektiğini söyledik. Ben bu ülkede ulusal bir eğitim politikası olması, ulusal eğitim politikaları hükümetle değişmemesi gerek, parlamentonun getireceği kararlarla şekillenmesi ve ona göre yürürlüğe girmesini savunurum.”  

30/03/2015 10:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mustafa arabacıoğlu, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.