Araç Kayıt Dairesi'nde ‘Sistem Arızası’

ads ads ads ads
26/05/2016

ads
Araç Kayıt Dairesi'nde  ‘Sistem Arızası’

Araç Kayıt Dairesi ‘sistem arızası’ diyerek, iki gün süreyle vatandaşları perişan etti.

Pelin Yükselay/DİYALOG

KKTC’nin en büyük gelir kapısı olan Araç Kayıt ve Ruhsat Dairesi’nde iki gün süreyle devam eden ‘sistem arızası’ vatandaşları perişan etti.Kayıt ve ruhsat işlemleri için daireye giden vatandaşlar saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Daire yetkilileri, bu duruma tepki gösteren vatandaşlara ‘sistem çöktü’ demekle yetindi.Tepkilerini dile getirmek için Diyalog muhabirini arayan vatandaşlar ise “paramızla rezil oluyoruz. Devletin hemen tüm kurumları çökmüş vaziyette” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Vatandaş ne dedi?

Ekrem Kalkaner: Böyle rezalet olmaz. Dün geldim sistem arızası var bekleyin halledilecek dediler, bekledik, olmadı. Bugün geldim yine aynı şekilde sistem arızası dediler, oturduk bekliyoruz. Gelen gideni aratıyor bu ülkede. Böyle gelmiş, böyle gider. Olan da vatandaşa olur.

Kemal Sakallı: Ben sabah 7.15’te geldim buraya. İlk numarayı da ben aldım, numaram da 401. Öğlen oluyor hala bekliyorum. Dün geldim yine aynı. Aracımın muayene günü de yanaştı, sonudur artık cezaya düşeceğim. Ben cezaya düşünce benden fazla para istediklerinde derdimi kime anlatacağım? Araç Kayıt Dairesi’nde sistem bozuktu, işlemlerimi gününde halledemedim dediğimde kim anlayacak beni? Biz ne yapacağız artık. Bir de buraya işimizi gücümüzü bırakıp geliyoruz biz.

Sait Ermemiş: Ben Esentepe’den geldim işlemlerimi halletmek için. Geldim, bana sistemin arızalı olduğunu, beklemem gerektiğini söylediler. Bu bekleyişin sonunda işlemlerimi yaptırabilecek miyim onu da bilmiyorum. Bugün olmazsa yarın da geleceğim ve ben işimden de geri kalacağım. Biz de her şey sorun, her şey sıkıntı. Ülkenin kurumlarındaki durum gerçekten içler acısı.

Mehmet Korkmaz: Sabahtan beridir sıra bekliyoruz. Sistem çalışmıyor ve sanırım burada işler böyle ilerliyor. Bir şey de diyemezsiniz. Tek çare beklemek. Ben yevmiyeyle çalışıyorum. Bugün burada olduğum için yevmiyem kesilecek. İşlemlerimi halledemezsem ve yarın da gelirsem yarın da kesilecek. Bizler de ekmek parası için çalışıyoruz. Ama buralarda beklemek zorunda olduğumuzdan her şekilde sıkıntılar yaşıyoruz.

Cemil Ucuz: İnsanlara önceden haber verilmesi lazım ki gelip burada beklemeyelim, işimizden gücümüzden geri kalmayalım ama nerde kimin umurunda. Bir sürü insan burada mağdur oluyor, rezil oluyor. İşimizden geri kalıyoruz. Yazık.

Mert Metceoğlu: Ben sabah geldim, 1-1.5 saat kadar bekledim sonra tekrardan işlerimi halletmek için dışarı çıktım yine geldim, yine bekliyorum. Bu sadece Araç Kayıt Dairesi’nde olan bir sorun değil, tüm devlet kurumlarımız böyle. Kimlik Dairesi’nde de bunu yaşadım. Sistem gidiyor ve siz saatlerce beklemek zorunda kalıyorsunuz.

İmdat Tosun: Sabah bir başkasıyla yolladım evrakları işlemler yapılsın diye sistem arızası varmış yapılmadı. Şimdi kendim geldim işlemler için hala kapalı, sistem çalışmıyor. Elimde üç tane evrak var, şu an vanların üçü de fabrikanın içerisinde. Benim zararımı kim karşılayacak?

 

26/05/2016 11:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Araç Kayıt Dairesi, Sstem Arızası, haber, kıbrıs, Sistem Arızası
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.