Araç Kayıtta tam gün grev

ads ads ads ads
15/09/2014

ads
Araç Kayıtta tam gün grev

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ), “personel sıkıntısı, yetki karmaşası ve hijyen” sorunlarının çözümlenmemesi gerekçesiyle bugün Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’nde tam gün greve gitti.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, KAMU-İŞ Başkanı Sami Dilek ve Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu, grev yerinde basına yaptıkları açıklamalarda, grevin, sorunlar çözümleninceye kadar devam edeceğini söyledi.

KAPTAN: “SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, ülkede, iş kazaları ve KTHY’den aktarılan CAS çalışanlarının durumu gibi çeşitli sorunlar yaşandığına işaret ederek, Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’nde yaşanan sorunların çözülmemesi üzerine greve gidildiğini belirtti. Kaptan, yetkililerin, halkın sorunlarıyla ilgilenmediğini iddia etti.

Kaptan, “Memleket bir bilinmeze sürükleniyor. Biz grevde kararlıyız. Grevi ertelemeye kalkışmasınlar. Hukuksuzluğu, insan haklarını tanımayan bizden hukuk beklemesin. Hukuksuzluğu, dağ kanunu yaratan onlardır” diye konuştu.

Greve, katılımın yüzde 100 olduğuna değinen Kaptan, personel sıkıntısı, yetkinin kimde olduğu, teşkilat yasası, hijyen sağlanması gibi konularda yaşanan sorunlar çözülene kadar grev haklarını kullanmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

DİLEK: “SÖZLER TUTULMADI”

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek de, grevin, verilen sözler tutulmadığı için yapıldığını söyledi.

“Bugün bu grevin yapılması, bize söz verip tutmayanların ayıbıdır” diyen Dilek, sendikaların, devletin bütün kurumlarına sahip çıkma adına görevlerini yerine getirdiklerini belirtti. Dilek, tüm çalışanları da sendikalara sahip çıkmaya çağırdı.

Dilek, “Bu ülke bizimdir. Bu anlayış, bu zihniyet, ülkeyi yok etme noktasına getiriyor. Büyük sorunlar yaşanıyor” dedi.

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’ndeki sorunların giderileceği yönünde verilen sözlerin 15 gün geçmesine rağmen yerine getirilmediğini söyleyen Dilek, sorunlar çözülene kadar grev ve eylemlerin devam edeceğini kaydetti.

Dilek, “Bakanların sorumluluğu birbirine atmak yerine, makamlarının yetkilerini kullanıp, çözüm bulması” gerektiğini belirtti.

LATİFOĞLU: “HEMEN ADIM ATILMALI”

Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu, hükümeti eleştirerek başladığı konuşmasında, “Hükümete isim koyma zamanı geldi. Bu hükümet; görmez, duymaz, bilmez ve dur bakalım hükümetidir. Başbakana taşıdığımız her sorun, ‘dur bakalım, dur araştıralım’ şeklinde yanıt bulmakta ama sonuçta hiçbir şey yapılmamaktadır” dedi.

Latifoğlu, daha önce yaptıkları uyarı grevinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne, Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’nin iş sağlığı ve güvenliği açısından denetlenmesi yönünde çağrı yaptığını ancak denetleme yapılmadığını kaydetti.

Denetlemenin, eleman eksikliğinden yapılamadığı yönünde açıklama yapıldığını belirten Latifoğlu, “Mazeretler arkasına sığınıyorlar. ‘Maliye Başbakanına’ sorsunlar istihdam yapılabilir mi. Ülke, bir ‘Maliye Başbakanı’, bir de ‘İdari Başbakan’ tarafından yönetiliyor. Bu da hükümetteki iki başlılık. Bunlara son verilmeli” dedi.

Personel istihdam edilemiyorsa, eksik olan noktalara memur aktarımı yapılabileceğini belirten Latifoğlu, “Vatandaş hak ettiği hizmeti, hak ettiği ortamda almalı. Çalışan da hizmeti, iş sağlığı ve güveninin gözetildiği ortamda vermelidir” diye konuştu.

Latifoğlu, bunların sağlanabilmesi için hemen adım atılması gerektiğini vurguladı.

15/09/2014 13:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası, (KAMU-İŞ), araç kayıt, grev, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.