Arakanlı kadınları katliamı anlattı: "Bebeğimi ateşin içine attılar"

ABD merkezli New York Times gazetesi, Myanmar'da büyük bir katliama uğrayan Rohingya Müslümanlarından Rajuma isimli bir kadınla konuştu. Kitle katliamı olarak değerlendirilen olayların mağdurlarından Rajuma, kendisine tecavüz etmek isteyen bir askerin çocuğunu gözlerinin önünde ateşin içine attığını anlattı.

ads ads ads ads
12/10/2017

ads
Arakanlı kadınları katliamı anlattı: "Bebeğimi ateşin içine attılar"

Katliamdan kurtulanlar, yüzlerce kadının etrafları silahlı adamlar tarafından çevrelenerek bekletildiğini ve askerlerin daha sonra aralarından 'daha güzel' olarak gördükleri kadınları seçerek toplu tecavüz edildiğini anlatıyor.

ÇIRILÇIPLAK ARAZİDE KOŞTU...

Elinde bebeğini sıkıca tutarken bir askerin yanına gelerek kendisini 'seçtiği'ni anlatan Rajuma isimli bir kadın yaşadığı trajedinin ardından tecavüze uğradıktan sonra kanlar içinde ve çırılçıplak bir arazide koştuğunu hatırlıyor. 

Arakanlı kadınları katliamı anlattı: Bebeğimi ateşin içine attılar

Rajuma

Rajuma isimli kadın, tecavüzcü askerlerin kendisini seçmesinin ardından ellerinde sıkıca kavradığı bebeğinin gözlerinin önünde ateşe atıldığını söyledi... Rohingya Müslümanı olan Rajuma yaşadığı büyük trajedinin ardından diğer yüz binlerce insan gibi Bangladeş'e kaçmayı başarmış. Ancak kısa süre önce yaşadığı anılar onu yeni geldiği yerde yalnız bırakmıyor. 

"İNSANLAR YALVARIYORDU, GENE DE ÖLDÜRDÜLER"

New York Times muhabiri Jeffrey Gettleman'a konuşan genç kadın, "İnsanlar askerlerin ayaklarını tutuyor ve canlarını bağışlaması için onlara yalvarıyordu. Ancak onlar durmadılar, onları dövdüler ve öldürdüler" sözlerin kullandı. 

12/10/2017 16:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Rohingya, Myanmar, katliam, ny times
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.