Arda Turan Barcelona'da

ads ads ads ads
06/07/2015

ads
Arda Turan Barcelona'da

 İspanya'nın dünyaca ünlü kulübü Barcelona, milli futbolcu Arda Turan'ı transfer etti.

Barcelona Kulübü'nden yapılan açıklamada, 18 Temmuz'da yapılacak kulüp başkanlığı seçimlerine kadar yönetimde bulunan idari kurulun, bugün yaptığı olağanüstü toplantı sonrasında Arda Turan'ın transferine oybirliğiyle onay verdiği belirtildi.

Arda Turan'la 5 yıllık sözleşme imzalayacak İspanyol kulübü, transfer için Atletico Madrid'e 34 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek. Barcelona'nın, Atletico Madrid'e ayrıca sezon içinde elde edilecek başarıların şartlarına bağlı olarak 7 milyon avro daha ödeyeceği ifade edildi.

Açıklamada, Barcelona Kulübü İdari Kurulu'nun şu anda bonservis bedelinin yüzde 10'unu Atletico Madrid kulübüne ödeyeceği, geri kalan kısmın ise yeni kulüp başkanı tarafından 20 Temmuz tarihinden itibaren 24 saatlik süre zarfında yapılacağı kaydedildi.

Ayrıca, Barcelona Kulübü, resmi internet sitesine Türkçe olarak Arda'nın Barcelona formasını üzerine giydiği fotoğrafını koyarak, transferi taraftarlarına "Hoşgeldin Arda" mesajıyla duyurdu.

Açıklamada, Arda Turan'ın transferi için görüşmelerin birkaç ay önce başlandığı, Atletico Madrid Kulübü ve futbolcu ile tam anlaşma sağlandığı bildirildi. İdari Kurul'un da gerek teknik gerekse ekonomi komisyonlarının raporlarını inceledikten sonra Arda'nın transferine onay verdiği kaydedildi.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin özel isteğiyle takıma dahil edilen Arda'nın sezon başına net 7 milyon avro kazanacağı iddia ediliyor.

Öte yandan Arda Turan'ın menajeri Ahmet Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada milli futbolcunun çok mutlu olduğunu belirtti.

Bulut, imza törenin ilerleyen günlerde yapılacağını aktararak, 2016'ya kadar transfer yasağı bulunan Barcelona'nın yasağının kalkmaması durumunda ne olacağıyla ilgili soruya ise, "Her şeyi yarın açıklayacağız" cevabını verdi.

Arda'nın sözleşmesinde şoke eden madde!

Barcelona, Arda Turan'ı başkanlık seçimini beklemeden transfer etme kararı aldı. Arda Turan'ın sözleşmesinde yer alan bir detay ise büyük dikkat çekti. FC Barcelona'nın 17 Temmuz günü seçilecek yeni başkanı Arda'yı istemediği takdirde transferden vazgeçecek. FC Barcelona'nın yeni başkanı Arda Turan'ı 20 Temmuz günü saat 00:00'a kadar yüzde 10 indirimle 30.6 milyon Euro bonservis karşılığında Atletico Madrid Kulübü'ne geri satabilecek.

Anlaşmada ilginç madde: Barcelona kulübüne başkanlık edecek kişinin onayının da alınması şartı getirildi ve onaylanmaması halinde Barcelona'nın 20 temmuz tarihine kadar Arda'yı tekrar Atletico de Madrid'e satılması hakkı tanındı

Barcelona yönetiminin bugün 10 üyesiyle birlikte kulüp binasında Ramon Adell başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda Arda Turan transferine onay çıktı. Yaklaşık 2 saatten fazla süren toplantı sonrası yapılan duyuruda Arda'nın transferi 18 Temmuz tarihinde yapılacak başkanlık seçimini beklemeden transfer edilmesi kararına varıldığı belirtildi. Yapılan duyuruda ilginç bir madde de yer aldı. Buna göre 18 Temmuz tarihinde Barcelona kulübüne başkanlık edecek kişinin onayının da alınması şartı getirildi ve onaylanmaması halinde Barcelona'nın 20 temmuz tarihine kadar Arda'yı tekrar Atletico de Madrid'e satılması hakkı tanındı.

Arda'nın transferine başkan adaylarından üçü onay verirken biri ise gerek olmadığını düşünüyordu. Barcelona başkanı iken yaklaşan seçimler nedeni ile görevinden istifa eden Josep Maria Bartomeu Arda'nın teknik direktör Luis Enrique'nin isteği üzerine transfer edilmesini istemiş ve bu operasyonun hemen yapılmasını talep etmişti. Yarışa katılan diğer üç başkan adayı ise yönetime başkanı olmayan bir kurumun Arda Turan transferine onay vermesi halinde bunun geçerliliğinin olmayacağını savunmuştu.

İki kulüp arasında varılan anlaşma gereği Barcelona, Atletico Madrid'e 34 milyon Euro ödeyecek. Artı gelecek sezon şampiyonlar ligi'nde Barcelona'nın çeyrek ya da yarı finale yükselmesi, lig şampiyonluğunu kazanması durumunda da Arda Turan için 7 milyon Euro daha verilecek. Böylece milli futbolcumuzun Atletico Madrid'deki serbest kalma bedeli olan 41 milyon Euro'ya ulaşılmış olacak. Arda Turan Barcelona ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Barcelona Arda transferini böyle duyurdu

Atletico Madrid'in yıldızı Arda Turan Barcelona'ya transfer oldu.

Milli oyuncunun Barcelona'ya transferi bir anda dünya gündemine oturdu. Her futbolcunun rüyası olan Barcelona'ya transfer olan Arda'nın menajeri Ahmet Bulut "Arda çok mutlu açıklaması yaptı"

Barcelona, Arda Turanı transfer ettiğini yıldız oyuncunun Barcelona forması giydirilmiş bir fotoğrafı ile Twitter hesabından Türkçe 'Hoşgeldin Arda' şeklinde duyurdu.

İşte Barcelona'nın Twitter hesabından paylaştığı o mesaj;

06/07/2015 23:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: arda turan
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.