Arda Turan'ın hareketinin sırrı

ads ads ads ads
15/09/2014

ads
Arda Turan'ın hareketinin sırrı

Real Madrid maçından önce Metin Oktay’ın “Bizi sevenleri üzmeyelim baba. Bizi sevenlere ihanet etmeyelim” sözünü paylaşan milli futbolcu, golden sonra tüm eleştiriler karşısında patlama yaşadı.

Real Madrid’in sesi Marca bile Arda Turan için “O bir dahi. Atletico Madrid adına yeni sezonda ilk resmi dakikalarını oynadı ve derbiyi çözmesi için yarım saat yetti” yazmaktan kendini alamadı. Başta İspanyollar bütün dünya, Arda’yı konuşuyor. Futbol zekâsına, tekniğine, yaratıcılığına övgüler diziliyor. Ancak Arda Turan’ın golden sonra Griezmann’ın omuzlarında yükselirken, asık ama mağrur bir yüzle göğü işaret etmesi, omuzlardan indikten sonra secdeye gidip, şükretmesi ve maçtan sonra da Instagram’dan “Elhamdülillah” mesajını paylaşması gözlerden kaçtı. Arda, göğü işaret ederek, “Yukarıda Allah var” mesajıyla kendisini eleştirenleri insafa çağırırken, adeta isyan ediyordu.

İHANETE UĞRAMIŞ HİSSETTİ

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Arda Turan sakattı. Sezon başı hazırlık kampında yeterince çalışamadı. Supercopa’da forma giyemedi. Rayo Vallecano ve Eibar maçlarında da yoktu. İzlanda maçı öncesi Fatih Terim’in “Arda’yı Atletico’ya sağlam göndereceğiz” demesi dikkat çekiciydi. 3-0’lık hezimetin ardından Terim’in Selçuk, Olcan, Burak ve Arda’yı kastederek “Bizde herkes yıldız” çıkışı geldi. Kamuoyunda da İzlanda hezimetinin sorumlusu olarak Arda Turan gösterildi. Sosyal medyada Arda’ya küfredenler bile oldu. Arda kendini ihanete uğramış hissetti. Bu hissi de Real Madrid maçından önce ölüm yıl dönümünde Metin Oktay’ın “Bizi sevenleri üzmeyelim baba. Bizi sevenlere ihanet etmeyelim” sözünü paylaşarak açığa vurdu.

BALOTELLİ GİBİ EFSANE OLDU

Arda, golü attıktan sonra da bu yüzden göğü işaret etti, eleştirilere “İnsaf. Yukarıda Allah var” cevabını verdi. Şükür secdesi yapan milli futbolcunun Instagram’dan paylaştığı “Elhamdülillah” mesajı da dikkat çekerken, bir anlamda “Allah’a şükür ben daha ölmedim. Yıkılmadım ayaktayım” dedi. Bu hareketler, Türkiye kadar “Arda Turan Atletico Madrid’de oynayamaz. Atletico’nun ilk 11’inde Arda’ya yer yok” diyen İspanyol basınına da bir mesajdı. Sonuçta Arda, Real Madrid’e attığı golden sonra öyle bir sevinç yaşadı ki futbol literatürüne girdi. Balotelli’nin “Why always me” (Neden hep ben) hareketi gibi futbol tarihinin kültleri arasına girdi. 

15/09/2014 12:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: arda turan, hareket, anlam, spor, haber, "arda turan
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.