Arter, reklam panolarını devrediyor!

ads ads ads ads
31/10/2014

ads
Arter, reklam panolarını devrediyor!

Gazimağusa Belediyesi’nin önemli gelir kaynakları arasında bulunan reklam panoları belediye başkanı İsmail Arter tarafından Plus İdea Advertising Ltd.’ye ihalesiz verilmeye çalışılıyor

İSTİHDAMIN ARDINDAN: Başkent Lefkoşa’yı batağa sürükleyen sürecin benzeri, şimdi Mağusa’da yaşanıyor. Kısa sürede belediyeye yaklaşık 40 istihdam yapan belediye yönetimi, şimdi de gelir kaynaklarını ihalesiz olarak devretme peşinde

NİYETİNİ AÇIKLADI KAVGA ÇIKTI: Belediye başkanı İsmail Arter, belediye meclisinin 21 Ekim tarihli toplantısında gündemde yer alamamasına rağmen konuyu belediyenin reklam panolarına getirdi. Başkanı Arter, panoları Plus İdea Advertising Ltd. adında bir şirkete ihalesiz olarak vermek istediğini belirtti, kavga çıktı

CTP’Lİ ÜYELER KARŞI ÇIKTI: Gazimağusa Belediyesi CTP’li belediye meclis üyeleri ise bu duruma tepkili. CTP’li üyeler, bu tip kararların ihale ile verilmesi gerektiğini belirterek, yapılmak isteneni “peşkeşe” olarak tanımladı. Meclis üyeleri, “Kira İhale Komisyonu varken, başkan tek başına bu adımı atmamalı” dedi

REKLAMCILAR İSYAN ETTİ: Gazimağusa’da olayın duyulmasının ardından reklamcılar kazan kaldırdı. Reklam şirketi olan iş adamları, ihaleye çıkılmaksızın belediye başkanının böyle bir olayı hayata geçirmek istemesinin adil olmadığını ifade ederek, panoların ancak ihale yoluyla verilebileceği uyarısında bulundu



Gazimağusa Belediyesi’nde 21 Ekim günü gerçekleştirilen belediye meclisi toplantısında belediye başkanı İsmail Arter, meclis üyelerinden Plus İdea Advertising Ltd. isimli şirkete ihalesiz şehrin çeşitli yerlerinde bulunan reklam panolarını devretmek için izin istedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Gazimağusa Belediye Meclis üyelerinin karşı çıktığı onay işleminin ardından Arter’in önerisi Kira Komisyonu’na gönderildi.

Lefkoşa’da geçtiğimiz dönemlerde “Remon” isimli şirkete verdiği reklam panosu izni konusu günlerce kamuoyunu meşgul etmişti. CTP-BG’li meclis üyeleri Gazimağusa Belediyesi’nin belediye başkanı Arter’in yönetimiyle Lefkoşa’daki Cemal Bulutoğluları dönemine doğru gittiği eleştirisinde bulundu.

UBP’li Meclis üyesi Ahmet Öztenay ise CTP’li belediye meclis üyelerinin izne karşı çıkmadığını sadece reklam panolarının yeri konusunda polisten görüş istenmesi gerektiğini söylediklerini ifade etti.

Arter aracılığıyla direkt belediye meclisine

Plus İdea Advertising Ltd., reklam panoları ile ilgili talebini ihale bulunmaksızın belediye başkanı İsmail Arter tarafından direk belediye meclisine sunduğu ifade edildi. Gazimağusa’nın çeşitli yerlerine yerleştirilecek reklam panoları için Arter, belediye meclisinin 21 Ekim tarihli toplantı gündeminde bulunmaksızın toplantıda gündeme getirdiği kaydedildi.

Reklamcılar isyan etti

Gazimağusa’da olayın duyulmasının ardından reklamcılar kazan kaldırdı. Reklamcılar, ihaleye çıkılmaksızın belediye başkanının böyle bir olayı hayata geçirmek istemesinin adil olmadığını ifade ederek reklam panolarının reklamcılara verilmesinin ancak ihale yoluyla yapılması gerektiğini ifade etti.

Pınar ve Canaltay

Havadis Gazetesi, Gazimağusa Belediyesi’nden reklam panosu koyma izni isteyen şirketin ortaklarını tespit etti.

Şirketler Mukayyitliği’nden alınan belgede Plus İdea Advertising Ltd. isimli şirketin eşit ortakları Özge Pınar ve Derviş Canaltay.

“Tekelcilik yaratılıyor”

CTP’li belediye meclis üyeleri konuyla ilgili belediye başkanı İsmail Arter’e eleştiri yöneltti. Arter’in ihale komisyonundan önce konuyu belediye meclisine getirmesi ve belediye meclisinde izni onaylatmak istemesinin tekelcilik olduğunu ifade eden CTP’li üyeler, buna karşı çıktıklarını ve öneriyi kira komisyonuna gönderttiklerini söyledi.

Lefkoşa’ya benziyor

Gazimağusa’da yaşanan bu olayın ardından akıllara geçmiş dönemde Cemal Bulutoğluları başkanlığı döneminde Lefkoşa Belediyesi’nin Remon Reklam Şirketi ile ilgili sözleşmesi geliyor. Lefkoşa Belediyesi’nde belediye meclisi kararıyla ihalesiz reklam panosu izni verilmiş ardından ise mahkeme bu sözleşmenin yasal olmadığı görüşünü ortaya koymuştu.

“Arter diyet ödüyor”

Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti Ulusal Güçler desteği ilke 6 ay önce seçime giren ve seçimden galip çıkan İsmail Arter’in bu davranışları kamuoyunda “Arter seçimin bedelini mi ödüyor” tartışmalarını yaşattı.

Bertuğ TOPAL-Havadis Gazetesi

 

31/10/2014 15:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mağusa belediyesi, ismail arter, seçim, reklam panoları, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.