Aşk cinayetine IŞİD kılıfı

ads ads ads ads
04/05/2016

ads
Aşk cinayetine IŞİD kılıfı

İngiltere'de yaşayan ve eşini aldatan bir Türk, eşinden kurtulmak için kiralık katil tutarak, olaya IŞİD infazı görüntüsü vermeye çalıştı.

28 yaşındaki Nurten Taycur, 2 yıldır aldattığı eşi Ercan Akan'dan kurtulmak ve sevgilisiyle hayatına devam için bir Uber sürücüsüne kocasını öldürmesi için 5 bin sterlin (Yaklaşık 21 bin lira) teklif etti.

Ancak genç kadın, bu cinayet işlemek için kendisiyle anlaşan "John" isimli sivil polise bin pound kapora verirken yakalandı.

"KOCAMIN BOĞAZINI KESİN"

İfadelerden olayla ilgili detaylara ulaşan Londra Ağır Ceza Mahkemesi, kiralık katil kullanarak kocasını öldürmek isteyen kadının korkunç planını açığa çıkardı.

Kendisini taksi şoförü olarak tanıtan 'John' isimli sivil polise istediği cinayetle ilgili planlarını anlatan Taycur "Kafamda bir plan var, biliyorsun etrafta IŞİD'le ilgili şeyler oluyor, arkadaşın bir spreyle arabanın tavanına IŞİD yazabilir" ifadelerini kullanırken, kocasının ölmesi gerektiğini, bu yüzden boğazının kesilmesini istediğini de özellikle belirtmiş.

Eşinin bu planlarından habersiz bir şekilde hayatına devam eden Ercan Akan ise polisin bu planı kendisine anlatmasıyla büyük bir şok yaşadı. Talihsiz adam eşinin neden böyle bir plan yaptığını hala anlayamadığını, ayrılmak istiyorsa zaten bunu normal yollardan yapabileceklerini belirtti.

"iPHONE'UMU BUL" İLE TAKİP

Mahkeme, Taycur'un kiralık katil gibi davranan sivil polise ilk kez 13 Kasım'da "iPhone'umu Bul" uygulamasını kullanarak kocasını takip etmesini önermiş.

Davayı yürüten ve detayları paylaşan Mark Gadsden, Nurten Taycur'un bu için 5 bin sterlin bütçe ayırdığını, iki yıldır birlikte olduğu erkek arkadaşıyla hayatına devam etmek için kocasından kurtulmak istediğini söyledi.

Nurten Taycur, Silah yerine bıçak kullanılmasını isteyen Taycur, taksi şoförü olan kocasının gece görevinde öldürülmesinin garantisini de istemiş.

Sözde kiralık katilin Ercan Akan'ın cansız bedeninin domuzlara yedirilmesi önerisine de karşı çıkan Taycur, cesede ihtiyacı olduğunu, böylece Türkiye'de düzenlenecek cenaze töreninde ağlayarak mutsuz gibi görünebileceğini de paylaşmış.

Daha sonra kocasının fotoğrafını ve kullandığı aracın plakasını kiralık katile veren Taycur, 4 gün sonra da cinayet emrini "çok heyecanlandığını" belirterek vermiş.

Harekete geçen İngiliz polisi, Nurten Taycur'u cinayetin ardından sözde kiralık katile vereceği 4 bin sterlin ile birlikte evinde tutukladı.

Polis soruşturmasında yorum yapmayan Taycur daha sonra suçunu kabul etti.

16 yaşında bir çocukken Türkiye'de aynı köyde yaşadığı Ercan Akan'la evlenen ve birlikte İngiltere'ye gelen Nurten Taycur, en son birkaç ay önce eşiyle Türkiye'ye tatile gitmiş.

Kültürel nedenler yüzünden eşinden boşanamayacağını söyleyen genç kadın, kiralık katil planını bu yüzden yaptığını söyledi.

Nurten Taycur hakkında karar 13 Mayıs'ta verilecek. Kaynak/NTV

04/05/2016 14:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Aşk cinayeti, IŞİD, cinayet, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.