Asmaaltı’na büyük yatırım

ads ads ads ads
13/10/2017

ads
Asmaaltı’na büyük yatırım

Başkent Lefkoşa’nın gözde noktalarından olan Surlariçi’nin yeni bir çehre kazanması idealinde önemli yer teşkil eden Asmaaltı Bölgesi Yayalaştırma Projesi’nde ikinci etap için imzalar atıldı.

Lefkoşa İmar Planı’na uygun düşünülen ve 2013 yılında trafik düzenlemesi ile ilk adımı atılan projenin ikinci etabı için ihaleyi kazanan Gerçek İnşaat ile dün sözleşme imzalandı.

Sözleşmeye imzalar LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Gerçek İnşaat Direktörü Savaş Gerçek tarafından atılırken, LTB Projeler Şubesi personelleri de hazır bulundu.

İmzalanan ihalenin ardından söz alan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, uzun zamandır beklenen ve Surlariçi’nin gelişiminde önemli rol alacak bu projeyi başlatmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Harmancı, Lefkoşa İmar Planı’na uygun adımlarla ilerleyen LTB’nin bu projenin ilk etabında bölgeyi, yaya trafiğine açtığını ve araç trafiğine kısmen kapattığını ifade ederek, bunun bir zemine oturtulması adına yeni ihalenin önemli olduğunu söyledi. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınacağını, modern kent mobilyaları oluşturulacağını ifade eden Başkan Harmancı, “Yayaların gezerek keyif alabileceği, görme engellilerin de rahatça kullanacağı bir proje oldu. Bunun yanında yıllar sonra restorasyonu tamamlanan Kumarcılar Hanı’nın oluşturduğu canlılığa katkı sağlayacak meydan da oluşturulacak. Devamlı olarak söylenen “Dört kazık çakıp bıraktılar” söylevi de bu projeyle birlikte artık tarih olacak. Elektronik bariyer sistemi trafiği daha güvenli ve kontrol edilebilir hale getirecektir” dedi.

“6 ay sürecek ve bölgesinin yapısı nedeni ile zorlu bir proje olacak” diyen Başkan Harmancı, 23 Ekim tarihinde projenin ayrıntılarını paylaşmak ve esnafın da görüşlerini almak için bir toplantı düzenleyeceklerini ve böylece en az rahatsızlık ile projenin nasıl ilerleyeceğini görüşeceklerini belirtti.

Başkan Harmancı, Yeni İhale Yasası’na uygun ihale edilen projenin 2 milyon 348 bin TL civarında bir maliyeti bulunduğunu, bunun 548 bin TL’sinin LTB öz kaynakları, geriye kalan miktarın da TC Ekonomik ve Kalkınma İşbirliği Ofisi tarafından karşılanacağı bilgisini de verdi.

İmzalanan ihalenin ardından LTB Projeler Şubesi tarafından teknik detaylar paylaşıldı. Buna göre proje kapsamında yapılacak yenilikler şu şekilde olacak.

•Elektrik ve telefon hatları yer altına indirilecek. Yeni aydınlatma direkleri monte edilecek

•Asbestli su boruları değiştirilecek ve su şebekesi tamamen yenilenecek.

•Mevcut yağmur suyu drenaj hatları yenilenecek.

•Yayalaştırılmış bölgeye belli saatlerde araçlarla girişler elektrikli hidrolik bariyerlerle sağlanacak.
•Kumarcılar Hanı önü meydan olarak düzenlenecek.

•Asfalt zemin sökülerek yerine değişik ebat ve renklerde parkeler döşenecek. Görme engelliler için de uygun parke döşemesi yapılacak.

•Sokaklara yeni çöp kovaları, oturma bankları ve çiçeklikler konulacak.

•Kumarcılar Hanı önüne bir meydan saati yerleştirilecek.

13/10/2017 15:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Asmaaltı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.