Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısı: 42 can kaybı, 238 yaralı

ads ads ads ads
30/06/2016

ads
Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısı: 42 can kaybı, 238 yaralı

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam meydana gelen saldırıda en az 42 kişi hayatını kaybetti, 239 yaralıdan 130'unun da taburcu edildiği bildirildi.

İstanbul Valilliği ölen 42 kişiden 10'unun yabancı uyruklu olduğunu belirtti.

Reuters hayatını kaybeden yabancılar arasında Çin, Ürdün, Tunus, İran ve Ukrayna uyrukluların da bulunduğunu duyurdu. Hükümet, saldırı üzerine ülkede bir günlük ulusal yas ilan etti.

Başbakan Binali Yıldırım saldırıya dair ilk bulguların IŞİD'i işaret ettiğini, incelemenin sürdüğünü açıkladı.

Yıldırım "Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitlerde emareler DEAŞ’ı işaret etmekte beraber bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir. Teröristler bir ticari taksiyle gelmişlerdir. Canlı bombaların ayrıca silah bulundurmaları olayın vahametini arttırmıştır. Kaçan bir terörist olduğu değerlendirilmemekte. Her 3 canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattıkları yönünde ilk bulgular var" dedi.

Hayatını kaybedenlerden 27'sinin kimliğinin tespit edildiği belirtildi. Anadolu Ajansı, 18 kişinin cenazesinin ailelerine teslim edildiği bilgisini geçiyor.

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği de yaralılar arasında en az 7 vatandaşlarının olduğunu açıklamıştı.

İlk gelen bilgiler Dış Hatlar Terminali geliş katı girişinde çatışma yaşandığı, ardından iki patlama sesi duyulduğu yönündeydi. Saldırının ardından havalimanından tüm uçuşlar durduruldu, Atatürk Havalimanı'na inmek üzere bekleyen uçaklar da başka havaalanlarına yönlendirildi.

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından İstanbul'un 3 ilçesinde 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 3'ü yabancı uyruklu 13 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 42 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısına ilişkin Pendik, Başakşehir ve Sultanbeyli'de 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 3'ü yabancı uyruklu 13 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

30/06/2016 12:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Atatürk Havalimanı, terör saldırısı, Adli Tıp
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.