Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı

ads ads ads ads
19/05/2017

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de törenlerle kutlandı

ads
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de törenlerle kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 08.00’de Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın Bayrak Radyo ve Televizyonu’ndan yaptığı konuşma ile başladı.

Başkent Lefkoşa ile ilçe, kasaba ve köylerde Atatürk anıtlarına çelenk koyma törenleri gerçekleştirildi.

Lefkoşa Atatürk Anıtı önündeki tören, ani sağanak nedeniyle kısa süre gecikmeli başladı.

Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı baklanlar, milletvekilleri ile diğer yetkililer katıldı.

Törende Atatürk Anıtı’na çelenkler sunularak saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam eden tören, Anıtkabir’den getirilen toprağın Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya takdim edilmesiyle son buldu.

Kutlamalar çerçevesinde bugün 10 kilometrelik 19 Mayıs maratonu gerçekleştirilecek.

Saat 17.30’da “Atam İzindeyiz” sloganı ile tüm okulların, üniversitelerin, kurum ve kuruluşlar ile spor federasyonlarının katılımı ile kortej yapılacak.

Bando eşliğinde Lefkoşa Dereboyu Pronto çemberi önünden başlayacak yürüyüş, Ledra Palace ışıkları, Cumhurbaşkanlığı güzergahı izlenerek İnönü Meydanı’na varılmasıyla son bulacak.

Kortej esnasında dans ve spor ritmik hareketler gösterisi yapılacak.

Kortejin ardından İnönü Meydanı’nda gala gecesi düzenlenecek. Bir grup öğrencinin oluşturacağı fener alayı saat 19.30’da gala ve konser alanına meşalelerle yürüyecek.

Gala gecesinde Grup Yüksek Sadakat konser verecek. Konser, saat 20.30’da başlayacak. Konser öncesi Telsim Freezone Müzik Yarışması’nda dereceye giren okullar sahne alacak.

19/05/2017 14:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 19 mayıs, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.