Atina'da yaygara

ads ads ads ads
02/03/2015

ads
Atina'da yaygara

Türkiye’nin yayınladığı Ege’de bir seyir duyurusu (NAVTEX) nedeniyle Atina’da dün (Pazar) akşam büyük gürültü kopartıldı.

Yunan medyasına göre, Yunan Dışişleri Bakanlığı, NATO, AB ve İCAO’daki temsilcilerine, Türkiye’nin Cumartesi günü yayınladığı 201/15 sayılı NEVTEX ve A0889/15 sayılı NOTAM ile “Yunanistan’ın toprak bütünlüğü ile İCAO kurallarının ihlal edildiği ve uçuşların güvenliğinin tehlikeye sokulduğu” iddiasıyla Türkiye aleyhinde diplomatik girişimlerde bulunmaları talimatı gönderdi.

Türk Navtex ve Notam’ında 1 Mart-31 Aralık tarihleri arasında askeri tatbikatlar için belirlenen sahaların Yunan hava sahasının bir bölümünü de kapsadığı ileri sürüldü. Yunan medyası “Atina’da diplomatik alarm. Türk-Yunan ilişkileri birdenbire bozuldu” diye yazdı. 

Kaynak: Hurriyet - Yorgo KIRBAKİ/ATİNA

02/03/2015 11:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: atina, yaygara, navtex
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.