Attığınız tweet'i kaç kişi gördü?

ads ads ads ads
28/08/2014

ads
Attığınız tweet'i kaç kişi gördü?

Sosyal medya devi Twitter'ın ilk etapta onaylanmış hesap ve reklamverenlere sunduğu servisi Twitter Analytics tüm kullanıcıların hizmetine sunuldu. Kullanıcılar Twitter'ın bu servisiyle attıkları tweet'in etkileşim gücünü ayrıntılı olarak görebilecek.

Twitter 'da kullanıcıların bugüne dek attıkları tweet'lerin kaç kişi tarafından göründüğünü veya ne kadar etkileşim aldığını öğrenme şansı yoktu. Kullanıcılar bunun yerine attıkları tweet'lerin aldığı retweet ve favori sayısına göre tahmin yürütebiliyordu.

TWITTER ANALYTICS İLE TWEET'İNİZİN GÜCÜNÜ GÖRÜN

Twitter'ın yeni servisi Twitter Analytics ise tam bu noktada kullanıcıların yardımına koşuyor. Atılan tweet'in kaç kişi tarafından göründüğü, kaç kişinin tweet'lere yanıt yazdığı, yine kaç kişinin tweet'inizde kullandığınız hashtag 'e tıkladığını görebiliyorsunuz.

1- İzlenimler

Attığınız tweet'in yanında üç farklı rakam göreceksiniz. İzlenimler bölümü altındaki rakam attığınız tweet'in kaç kişi tarafından görüntülendiğini gösteriyor. Diğer bir deyişle tweet'iniz hiç retweet veya favori almamış olsa bile, kaç kişinin bu tweet'i gördüğünü buradaki rakam gösteriyor.

2- Ekileşimler

Etkileşimler ise kullanıcıların bir tweet'le etkileşimde bulunduğu toplam sayıyı ifade ediyor. Yani atılan tweet üzerindeki retweet ve favori sayısı, tweet'inize gelen yanıtlar, profil fotoğrafınıza, kullanıcı adınıza ve hatta tweet'inizin altındaki 'Aç' butonuna tıklayanların toplamını bu bölümden öğrenebiliyorsunuz.

3- Etkileşim Oranı

Etkileşim oranı ise tweet'inizin aldığı tıklanmalar, retweet'ler, favoriler ve yanıtların toplamının söz konusu tweet'in toplam görüntülenme sayısına bölünmesiyle çıkan sonucu ekrana yansıtıyor.

Twitter Analytics sayfasının hemen tepesinde bulunan bölümde ise son bir aylık tweet görüntüleme sayınız paylaşılıyor. 1 Ağustos-28 Ağustos tarihleri arasında toplamda attığınız tweet'lerin kaç kez görüntülendiğini öğrenebiliyorsunuz. Bir önceki ayla da kıyaslama yapan Twitter, geçen aya göre tweet'lerinizin bu ay daha fazla görüntülenip görüntülenmediğini raporluyor.

4- Bugün atılan tweet'lerin toplam görüntülenme sayısı

"TWEETLERİN" başlığı altında gün içinde attığınız tweet'lerin toplamda kaç kez görüntülendiği paylaşılıyor; bir ayda attığınız tweet'lerin ortalaması alınarak bugün ortalamanın altında kalıp kalmadığınız belirtiliyor.

5- Grafik destekli etkileşimler

Twitter Analytics sayfasının hemen sağ sütununda kalan Etkileşimler bölümünden grafik formatında tweet'lerinizle ilgili son bir aylık ayrıntılı rapora ulaşabiliyorsunuz.

Tweet'inizin aldığı tıklanmalar, retweet'ler, favoriler ve yanıtların toplamının söz konusu tweet'in toplam görüntülenme sayısına bölünmesiyle çıkan sonucunu Etkileşim Oranı bölümü altında aylık olarak görebiliyorsunuz. Bağlantı Tıklamaları kısmında ise attığınız tweet'lerin içinde paylaştığınız link'lerin kaç kez tıklandığını yine aylık olarak öğrenebiliyorsunuz. Retweet ve Favoriler bölümünde ay içinde aldığınız retweet ve favorilerinizin toplamı ekrana yansıtılıyor. Yanıtlar kısmında ise attığınız tweet'e son bir ay içinde kaç kişinin yanıt verdiği paylaşılıyor.

 

28/08/2014 15:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: twitter, tweet, teknoloji, haber
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.