Atun, yasada bir değişiklik önerdi; Çavuşoğlu, ‘mümkün değil’ dedi

ads ads ads ads
29/05/2023

ads
Atun, yasada bir değişiklik önerdi; Çavuşoğlu, ‘mümkün değil’ dedi

UBP Mağusa Milletvekili Sunat Atun, hükümetin binbir zorlukla mecliste görüştüğü Öğretmen Değişiklik Yasası’na son anda ilkokullarda “imamların din dersi” vermesini önerdi.

Öneri UBP sıralarında da şaşkınlık yarattı. Atun’un önerisi az sayıda UBP milletvekilinden ve YDP’li iki vekilden destek gördü, UBP- CTP milletvekili oyları ile reddedildi.

UBP Milletvekili Sunat Atun, bugünkü Meclis Genel Kurulu’nda Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarı’nın 3. Maddesi ile değiştirilmek istenen Tefsir yan başlıklı 15. Maddesinde yer alan özel ders öğretmeni tefsirinin değiştirilmesini önerdi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, görüşme yapmadan değişiklikleri kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, “Şu anda Sunat Beyin ifade ettiği değişiklikleri kendi aramızda herhangi bir tartışma yapmadan ya da buna hazır olmadan evet ya da hayır demek mümkün değil. Ve şu anda gerekli hazırlıkları yerine getirmeden bu öneriyi kabul etmemiz bizim için daha sonra büyük bir sıkıntı yaratır. Bu oylama için bunu kabul etmek, bizim açımızdan, Milli Eğitim Bakanlığı açısından çok zor bir durumdur” ifadesini kullandı.

CTP Milletvekili Devrim Barçın, Meclis kürsüsünden söz alarak Atun’un önerisinin ilkokullarda din dersini sınıf öğretmeni yerine artık imam hatip ya da ilahiyat mezunlarının vermesi yönünde olduğunu belirtti, buna karşı olduklarını vurguladı.

Barçın, “Bu öneri imamların ilkokul öğrencilerine ders vermesidir” dedi.

Atun ise yerinden söz alarak, bu önerinin bakanlık açısından hazırlık gerektirmediğini ve imamların sınıf öğretmeni olmasını öngörmediğini söyledi.

Sunat Atun'un önerisi daha sonra oylandı ve oyçokluğuyla reddedildi.

Tasarı madde madde görüşülürken yeniden söz alan Sunat Atun, bir öneri daha yaptı ancak bu öneri de oy çokluğuyla reddedildi

29/05/2023 22:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Atun, yasada bir değişiklik önerdi; Çavuşoğlu, ‘mümkün değil’ dedi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.