Atun'dan Hükümete Eleştiri

ads ads ads ads
19/08/2014

ads
Atun'dan Hükümete Eleştiri

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Sunat Atun, “hükümetin beceriksizliği yüzünden ülke ekonomisinin komaya girdiğini” savundu.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, ekonomik programı olmadığını iddia ettiği hükümetin önceden “işe yaramaz” ve “bize uymaz” dediği ekonomik programa sarıldığını ileri sürdü.

Büyük vaatlerle göreve gelen hükümetin tam anlamıyla bir hayal kırıklığı olduğunu iddia eden Atun, hükümetin ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun ekonomi konusunda vizyon ortaya koyamadığını öne sürdü.

“Devlet yönetiminde büyük bir uyumsuzluğun yaşandığı bir hükümet görevdedir” diyen Atun, hükümetin bütçe açığı ve enflasyon hedeflerini tutturamadığını, öngörülen rakamların fazlasıyla aşıldığını savundu.

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Atun, devlet yatırımlarının durma noktasına geldiğini, yatırım bütçelerinin yüzde 90’ının dahi kullanılamadığını, piyasada para sirkülasyonunun durduğunu, tüm sektörlerin hükümetin ilgisizliği yüzünden zor günler yaşadığını ileri sürdü.

Hükümetin bir an önce görevi bırakmasının ülkenin çıkarına olacağını iddia eden Atun, hükümete yönelik gensoru verilmesini de gündemlerine alabileceklerini ifade etti. 

19/08/2014 18:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sunat atun
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.