Avrupa belki vicdana gelir diye yayınladılar

ads ads ads ads
31/05/2016

ads
Avrupa belki vicdana gelir diye yayınladılar

Akdeniz'de geçen hafta yaşanan ve 700 göçmenin boğularak can verdiği tahmin edilirken, İtalya ile Libya arasında kurtarma çalışmaları yürüten Sea-Watch adlı bir Alman insani yardım kuruluşu, dün yürek yakan bir fotoğraf yayınladı.

Yürek burkan fotoğrafta, bir yaşından büyük olmadığı sanılan bir bebeğin denizden çıkarılan cansız bedeni, Martin adlı Alman kurtarma görevlisinin kollarında görülüyor.

Reuters’ın haberine göre; söz konusu fotoğraf, Sea-Watch adlı kuruluş tarafından, Avrupalı yetkilileri göçmenler için güvenli koridorlar sağlamaya ikna etmek için servis edildi.

Minik bebeğin cansız bedenini kollarında taşıyan kurtarma görevlisine bir e-postayla ulaşıldı. Adının Martin olduğunu söyleyen ve soyadını vermeyen görevli, bebeği denizde gördüğünü ve kolları açılmış bir ‘oyuncak bebek’ gibi göründüğünü anlattı.

Martin’in sonrasını ise şöyle aktardı: “Bebeği kollarından yakaladım ve hafif bedenini sanki hâlâ sağmış gibi sakınarak hemen kollarıma aldım.”

Minik bebeğin cansız bedeni, İtalya’nın güney kıyıları açıklarında cuma günü denizden çıkarıldı. Perşembe gecesi Libya’nın Sabratha kentinden denize açılan bir tekne alabora olmuştu.

İtalya’nın güneyinde Reggio Calabria limanına 45 ceset getirildi. Cansız bedenleri kıyıya taşıyan İtalyan donanma gemisi, aynı olayda 135 kişiyi de kurtardı.

AB-TÜRKİYE ANLAŞMASINDAN SONRA…

Göçmenler, AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın ardından Avrupa’ya geçmek için yeni yollar deniyor. En çok kullanılan rota ise geçen hafta 700 kişinin boğulduğu sanılan Akdeniz’den geçiyor. Ülkelerinde savaştan kaçan birçok insan, Libya üzerinden İtalya’ya ulaşmaya çalışıyor. 

31/05/2016 09:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: akdeniz, göçmen, boğulan bebek, libya, avrupa, avrupa birliği, mülteci
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.