Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye karşıtı tasarı hazır

ads ads ads ads
24/10/2014
HK

ads
Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye karşıtı tasarı hazır

Avrupa Parlamentosu AP’deki tüm siyasi grup başkanlarının katılımıyla oluşan AP Başkanları Konferansı salı günü Strasburg’da yaptığı toplantıda Brüksel’de 12-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak Avrupa Parlamentosu mini oturumunda Türkiye’nin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde eylemlerini görüşmeye karar verdi.

“Kıbrıs Cumhuriyeti’nin münhasır ekonomik bölgesinde gerginlikler yaratan Türk eylemleri” başlığı altında her ay toplanan Avrupa Parlamentosunun Genel Kurulunun oturumundan farklı olmayan mini oturumun gündeminde yer alacak.

Kıbrıs konusunda Anastasiadis’in en üst düzeydeki danışma organı olan Ulusal Konsey, Türkiye tarafından Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki egemenlik haklarının ihlaline devam edilmesine karşılık acil etkili olacak 8 maddeden oluşan bir tedbirler paketini kabul etmişti.

Tedbirlerden bazıları ise şöyle: Nicos Anastasiades, 23 ve 24 Ekim’de toplanacak olan AB liderler zirvesinde Türkiye’nin davranışlarını ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesindeki egemenlik haklarını ihlal etmesini kınamak maksadıyla şikâyet edecek. Kıbrıs Cumhuriyeti, Avrupa Birliği’ne üye bir devlet statüsünü kullanarak çeşitli uluslararası platformlarda, Türkiye’ye davranışlarına bir bedel olacak tedbirler kabul edecek. abhaber.com

24/10/2014 09:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Avrupa Parlamentosu
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.