Ayia Napa tetikçisiyle ilgili yeni iddia!

ads ads ads ads
27/06/2016

ads
Ayia Napa tetikçisiyle ilgili yeni iddia!

Aya Napa’da 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan silahlı saldırının tetikçilerinin Kıbrıs'ın kuzeyinden güneye geçtiği iddia edildi

Kıbrıs Rum polisi, Aya Napa’da 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan silahlı saldırının tetikçilerinden biri olduğunu düşündüğü kişiyi yakalamak için adeta zamanla yarışıyor.

In- Cyprus haber sitesine göre, 4 kişinin öldüğü silahlı saldırı sırasında yaralanan ve üçüncü bir kişinin kullandığı çalıntı araba ile olay yerinden kaçan Arnavut uyruklu 48 yaşındaki şüpheli Aleks Burelli için polis tutuklama emri çıkarttı.

Dedektifler, suikastı gerçekleştirmek için Burelli’yi tutan yeraltı suç örgütünün üyeleri ona ulaşıp ‘susturma’dan önce yakalamak istiyor.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz Perşembe gecesi, Aya Napalı iş insanı Phanos Kalopsidiotis, popüler tatil bölgesinin en işlek sokaklarından biri olan Nissi Caddesi’nde arkadaşları ile bir restoranda bulunduğu sırada vurularak öldürülmüştü.

Kalopsidiotis ile birlikte, o sırada görevli olmayan 46 yaşındaki polis memuru Elias Hadjiefthymiou, 39 yaşındaki eşi Skevi ve tetikçilerden biri olduğu şüphelenilen bir kişi yaylım ateşi sırasında öldürülmüştü.

Tetikçilerin kaçmak için kullandığı ve üç gün önce çalındığı bildirilen araç ise, ateşe verilmiş halde içerisinde saldırı sırasında kullanılan kalaşnikof türü silah ile bulundu.

Polis Basın Sözcüsü Andreas Angelides, polisin Burelli’yi tutan kişilerden önce ona ulaşmak ve soruşturmada yardımını olmasını sağlamak için yoğun çaba harcadığını açıkladı.

Gelen bir ihbarı değerlendiren polis, Lefkoşa’nın Aglandjia bölgesinde bulunan bir dairede arama yaptı ancak Burelli’nin izine rastlanmadı.

Burelli’nin Mayıs ayında Kıbrıs’ın kuzeyine geldiği ve buradan, 41 yaşındaki bir diğer Arnavut uyruklu tetikçi ile birlikte güneye geçtiği iddia ediliyor.

Aleks Burelli kimdir?

Burelli’nin isminin pek çok olayda geçtiği yazan site bazı örnekler de verdi.

Habere göre, Yunan basını, şüphelinin 2013 yılında Yunan polisiyle altın para dolandırıcılık olayı sırasında yaşanan çatışmaya karıştığını yazmış. Polisle kovalamaca sırasında arabasının devrilmesi sonucu yakalanan Burelli, sadece bir yıl hapse mahkum olmuş.

Yunan polisin radarına ilk kez 2006 yılında 1 kilo kokain bulundurmaktan tutuklanınca girdiğini yazan Yunan gazeteleri, 14 yıl hapse mahkum olan Burelli, sadece 3 yıl yattıktan sonra 2009 yılında serbest bırakılmış.

KAYNAK: YENİDÜZEN

27/06/2016 15:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Aleks Burelli, aynapa, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.