'Ayin Alayı' yarın gerçekleştiriliyor

ads ads ads ads
17/04/2014
TAK

ads
'Ayin Alayı' yarın gerçekleştiriliyor

Sözde “Mağusa Belediye Başkanı” Aleksis Galanos, Ortodoks Hıristiyanların Paskalya öncesindeki son Cuma olan “Kutsal Cuma”, Hz. İsa’nın temsili mezarının kiliselerden çıkartılıp dolaştırılması seremonisinin (Ayin Alayı), yarın Mağusa Surlariçi’ndeki “Ay. Yorgos Eksorinos Kilisesi”nin çevresinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Politis gazetesine, Kıbrıs Türk basınında dün, ayin alayının Kıbrıs Türk tarafında gördüğü tepkiler üzerine sınırlandırıldığına dair çıkan haberlerle ilgili açıklama yapan Galanos, açıklamasında, ayin alayının daha önceden kararlaştırıldığı şekilde yapılacağını, ancak binlerce kişinin katılmasının beklendiği seremoninin en etkin şekilde denetlenebilmesi için, ayin alayının kilise çevresiyle sınırlandırıldığını kaydetti.

Galanos, her ne kadar ayin alayıyla ilgili tepkiler bulunsa da, bunların endişe yaratmadığını ve ayin alayıyla ilgili herhangi bir karar alınmasına yol açmadığını belirterek, ayin alayının kilise çevresiyle sınırlandırılması kararının, kendisi ve Mağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp tarafından ortaklaşa alındığını ifade etti.

“BİZİ AŞAN BİR OLAY… BÜYÜK BİR ETKİNLİK”

Gazete devamla, Galanos’un Lefkoşa’daki “Mağusa Kapısı”nda dün düzenlenen basın toplantısında, ayin alayıyla ilgili yapmış olduğu açıklamalarını aktardı.

Habere göre Galanos, etkinliği “büyük ve kendilerini aşan bir olay” olarak nitelendirirken, kilisede 58 yıldan sonra ilk defa gerçekleştirilecek olan bu ayinin, sembolik olarak uzlaşı mesajı vereceğini kaydetti.

Galanos, seremoninin herkese “ilaç gibi geldiğini” ifade ederek, yabancı basın-yayın organlarından da seremoniye büyük ilgi bulunduğundan bahsetti.

Galanos ayrıca, ayin alayının 25 dakika süreceği bilgisini verdi.

Haberde, basın toplantısında Doğu Akdeniz Üniversitesi Sanat Merkezi Başkanı Ümit İnatçı’nın ise, seremoniyle birlikte karşılıklı anlayış ve uzlaşının gelebileceğini kaydederek, karşılıklı saygı vurgusu yaptığı belirtildi.

Başkeşiş Avgustinos Karas da, “Konstantinia-Mağusa Metropoliti” Vasilios’un ayin alayına destek verdiğini dile getirerek, ayin alayı için tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

Gazete, ayine 5 binden fazla kişinin katılmasının beklendiğini yazdı. 

17/04/2014 11:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ay. Yorgos Eksorinos Kilisesi, ayin alayı, mağusa, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.