Ayrılıkçılara esir düşen Ukrayna askeri: Bana çok iyi baktılar

ads ads ads ads
29/01/2015

ads
Ayrılıkçılara esir düşen Ukrayna askeri: Bana çok iyi baktılar

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalar sürüyor. Kendi mevzilerinin korunaklı olduğunu söyleyen ayrılıkçılar, Ukrayna ordusunun operasyonlarında sivil yerleşim yerlerinin hedef alınıp, zarar gördüğünü iddia ediyor:

“Biz pozisyonlarımızı çok iyi koruyoruz. Kendimizi korumaya çalışıyoruz, Ukrayna askerleri bize çok da bir şey yapamıyor. Bu yüzden de sivil bölgeleri bombalıyorlar.”

Diğer yandan Ukrayna ordusu ve ayrılıkçı gruplar karşılıklı olarak ellerindeki esirleri değiştirdi. euronews Ukrayna muhabiri Sergio Cantone’nin izlediği esir değişiminde iki grup ‘tarafsız bölge’ olarak bilinen Khuratova’daki buluşma noktasına ambulanslar eşliğinde geldi. Yaralı olarak teslim alınan ve Donetsk Havaalanı’ndaki çatışmalarda esir düşen bir Ukrayna ordusu askeri, ayrılıkçıların kendisine iyi baktıklarını, kesiklerine dikiş attıklarını belirtti. Ukrayna ordusunun organizasyonunda yapılan esir değişiminin ardından tarafların hızla buluşma yerinden ayrıldığı ve çatışmaların yeniden başladığı gözlendi.

Bu değişimden sorumlu Yury Tandit, mümkün olduğu kadar çok askeri kurtarmaya çalıştıklarını söyledi:

“Bizim için önemli olan, Minsk Anlaşması’nın tüm maddeleriyle eksiksiz olarak uygulamaya konulması. Halen içeride olan birçok adamımız var ve mümkün olduğu kadar çok adamı kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Bizim için önemli olan bunlar.”

Diğer yandan geçtiğimiz Çarşamba günü Ukrayna’ya ek 2 milyar dolarlık yardım için onay veren Amerika Birleşik Devletleri, Rusya’ya yeni ekonomik yaptırımların getirilebileceğinin de sinyallerini verdi.

euronews.com - Nezahat Sevim 

29/01/2015 16:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ukrayna, rusya
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.