İleri evre meme kanseri için biyonik nanocihazlar geliştirildi

Çinli bilim insanları, ileri evre meme kanserinin tedavisi için biyonik nanocihazlar geliştirdi. İleri evre meme kanserli farelerde denenen cihazın, tümörleri yüzde 98,2 oranında temizlediği belirtildi.

ads ads ads ads
15/03/2018

ads
İleri evre meme kanseri için biyonik nanocihazlar geliştirildi

İleri evre meme kanserinde kullanılan tedaviler bir süre sonra etkinliğini kaybedebiliyor. Kanser hücrelerinin ilaçlara direnç geliştirmesi sonucu tedaviler işe yaramıyor ve hasta için hayati risk oluşuyor.

Ancak Çin’de geliştirilen biyonik nanocihazlar,ileri evre meme kanserlerinde umut niteliği taşıyor.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Bilimleri Akademisine bağlı Şanghay Tıbbi Malzeme Enstitüsünce, vücudun içine yerleştirilebilen kırmızı kan hücresi ile kaplı bu biyonik nanocihaza rHS-DTX adı verildi.

İleri evre meme kanserli farelerde denenen cihaz, tümörleri yüzde 98,2 oranında temizledi. Farelerin organlarında ve kan hücrelerinde daha sonra yapılan incelemede zehirlenme olmadığı gözlemlendi.

Çalışma "Advanced Functional Materials" dergisinde yayımlandı.

DNA NANOROBOTLARININ DA KANSERLE MÜCADELEDE ETKİLİ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Çin’de son zamanlarda nano teknolojinin tıpta kullanımına yönelik çalışmalar yoğunlaştı. İki hafta önce de Çin Ulusal Nanobilim ve Teknoloji Merkezinin (NCNST) 5 yılda geliştirdiği DNA nanorobotlarının kanser tedavisinde başarılı olduğu açıklanmıştı.

15/03/2018 21:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: meme kanseri, biyonik nanocihazlar
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.