Babadan oğula geçen dizi: Arka Sokaklar

ads ads ads ads
30/01/2015

ads
Babadan oğula geçen dizi: Arka Sokaklar

Bu akşam 355. bölümüyle izleyicisiyle buluşacak beyazcamın fenomen dizisi Arka Sokaklar içinde barındırdığı ilginç baba-oğul hikâyesiyle dikkat çekiyor. Dizi, efsunlu reytingiyle 9. sezonunda yorgunluktan eser taşımıyor.

Arka Sokaklar yayınlanan son bölümüyle Total’de 5,28 reytingle yedinci sıradaki yerini almış. AB grubunda da 2,46 reytingle 15. Sırada kendine yer bulabilmiş. ‘Mürekkep yalamış’ tayfada Arka Sokaklar izlemenin bir itibar vesilesi olduğunu söylemek zor ama her gün yayınlanan tekrarları hemen herkesin işsizlik günlerinde yarına dair bir umut olmuşluğu vardır. Ki tekrar yayınlanan o son bölüm de 3,73 gibi hatırı sayılır bir reytingle Total’de 15. Sırada yer almış.

700 BİN TEKİL İZLEYİCİ

Askerliğini en yakın banka şubesinde yapanların dışında kalan haki yeşil kıyafet sahibi kişilerin sahip olduğu bilgilerden biri de TSK bünyesinde askerler tarafında en çok teveccüh gören dizilerden birinin ‘Arka Sokaklar’ olduğudur. Arka Sokaklar’ın işe yaklaşık yedi yüz bin tekil izleyicisiyle başladığını da bir kenara not etmek gerekiyor!

ARKA SOKAKLAR’IN KOMİSERLERİ

Arka Sokakların bir oyuncu fabrikası olma özelliği de var. Zafer Ozan, Şevket Çoruh, Özgür Ozan’dan oluşan çekirdek kadronun yanından birçok komiser geçti. Gamze Özçelik, Uğur Pektaş, Zeynep Beşerler, İlker İnanoğlu işin tecrübelilerinden.

Berk Oktay, Çağla Kubat, Alp Korkmaz, Özlem Çınar, Gülcan Arslan’ı da saydığımızda liste uzayıp gidiyor. Şu an ekranda başka dizilerde gördüğümüz oyuncularının birçoğunun sokak sokak suçlu kovalamışlığı var. Yan rollerde oynayanları ve misafir oyuncuları da dahil ettiğimizde bir oyuncu ordusundan bahsetmek yanlış olmaz.

Ekibin bu sezonki takviyeleri de Müge Boz, Can Nergis ve Deniz Gençoğlu oldu.

Özellikle Aylin karakterini canlandıran Özlem Çınar’a bir parantez açmak gerekiyor! Kendisini artık gerçekten polis olarak gördüğüne inanıyorum. Diğerler oyuncular operasyon, dış görev, kafa izni derken ara ara hem binanın hem dizinin dışına çıkıyorlar ama ‘Aylin’ hep dört duvar arasında. İstikrarı ve azmi dolayısıyla Özlem Çınar’ı tebrik etmek lazım.

BABALAR VE OĞULLARI

Arka Sokaklar’da senaryo babadan oğula geçiyor...

Dizinin senaryo ekibindeki Ahmet Yurdakul, Ozan Yurdakul ve Sinan Yurdakul isimleri dikkat çekiyor. Ahmet Yurdakul artık proje danışmanı olarak yer aldığı dizinin senaryosunu oğullarına devretmiş. Hikâye nasıl gelişti, Ahmet Yurdakul, ‘Oğlum yoruldum biraz da siz yazın’ mı dedi, bilinmez ama ekibe ilk katılan Ozan Yurdakul olmuş daha sonra da kardeşi Sinan dahil olmuş projeye. Aynı ekibin Küçük Ağa’nın senaryosunu yazdığını da not düşelim.

TÜRKER İNANOĞLU-İLKER İNANOĞLU

Bir dönem Başkomiser Engin rolüyle dizide yer alan İlker İnanoğlu’nun dizinin yapımcılığını babası Türker İnanoğlu’ndan devraldığı kulislerde konuşuluyordu, fakat Erler Film bu iddiayı doğrulamadı ve işin başında Türker İnanoğlu’nun devam ettiğini söylediler.

OYUNCULAR DA İZLEYİCLER DE BÜYÜDÜ

Dizideki çocuk oyuncular üniversite çağına geldiler. Dün akşam seyrettiğim son bölümde Tunç babasının boyunu geçmiş gözüküyor. 354. bölümdeki en büyük eksiklerden biri de her derde deva doktor ‘Yavuz’du. İlker Yiğen askerlik görevi nedeniyle diziden ayrılmış. Geçen dokuz sene izleyici de büyüttü tabi. Arka Sokaklar ilk yayınlanmaya başladığında lise çağında olanlar işlerinde gücünde, evinde barkında yetişkinler oldular. Reytingler böyle devam ederse Arka Sokaklar 10. yılda ve sonrasında da ekranda olacak gibi. Yani daha eskitecek çok oyuncu ve izleyici var!

BU AKŞAM 355. BÖLÜM

Dizinin bu akşam ekrana gelecek 355. bölümünde ‘Rıza Baba’ bir keskin nişancı tarafından vuruluyor. Görevi bırakıp dönmeyi spor haline getiren Mesut Komiser aynı konuda gene bir karar vermesi gerekiyor. Dizinin müziklerini yapan Murat Evgin’in diliyle söyleyecek olursak gene bambaşka bir şehir var Arka Sokak’larda… 

30/01/2015 12:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Avrupa Birliği, TSK, haber, spor, Gamze Özçelik, Doktor, Akşam, Çocuk, İşsizlik, Proje, Banka, operasyon, film, senaryo, liste, Total, berk oktay, kubat, şevket çoruh
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.