Baharı karşılamak için en iyi 10 rota

ads ads ads ads
24/03/2017

ads
Baharı karşılamak için en iyi 10 rota

 Cemreler düşmeye başladı haliyle havalar da ısınmaya. Bazı yerlerde ağaçlar bile çiçek açıyor. Mart ayının sonlarına doğru, Nisan ayıyla birlikte baharın uyanışına eşlik etmek ister misiniz? Sizin için ilkbaharda gezebileceğiniz 10 güzel rota önerisi hazırladık.
1-Datça: 
Marmaris’ten Datça’ya doğru papatyalar, gelincik tarlaları arasından geçerken, iyi ki baharda yola koyuldum hissine kapılırsınız. Marmaris-Datça yolu üzerinde vaktiniz varsa Selimiye ve Bozburun’a mutlaka uğrayın. Yazın o kuru kalabalığı henüz gelmeden hem ısınmış havada rahat rahat gezip hem de lezzetli balıklarından yiyebilirsiniz. Datça’da ise eski şehirde yer alan Can Yücel evi, Knidos Antik kenti, Apollon Tapınağı, Palamutbükü, Hayıtbükü gibi koyları gezebilirsiniz.
2-Fethiye Saklıkent Kanyonu:
Dağların arasında daracık bir yoldan ilerleyip coşkulu akan bir suyla karşılaştığınızda neler hissedersiniz? İşte Saklıkent Kanyonu da böyle bir yer. Suyun gücünü net bir şekilde hissedebildiğiniz Saklıkent’te bu manzarayı seyredebileceğiniz seyir terasları da bulunuyor. Bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir kafe restoranı da var. Ama Fethiye’ye kadar gitmişken, Ölüdeniz ve Fethiye sokaklarında gezintiye çıkmadan olmaz. Hatta Fethiye marina çevresinde konaklarsanız, şahane bir manzaraya karşı “Günaydın” da diyebilirsiniz. Fethiye otel önerileri
3-Ihlara Vadisi:
Baharın gelişini Kapadokya’da ilk olarak Ihlara Vadisi’ndeki asırlık ağaçlar, açan çiçekleriyle müjdeler. Kapadokya’ya yolu düşenlerin mutlaka uğradığı bir yerdir Ihlara Vadisi. Biraz merdivenleri inip çıkması yorucu olsa da, Kapadokya’nın taş dolu doğasından sonra çölde bir vaha gibi gelir insana. Göreme, Peribacaları, Ürgüp gibi gitmişken Kapadokya’da gezilecek çok sayıda yer var. Kapadokya seyahat tüyoları için Şimdi Kapadokya zamanı adlı yazımıza göz gezdirebilirsiniz.
4- Bolu Yedigöller:
Abant ve Gölcük, Bolu’ya gidenlerin ilk tercih ettiği yerlerin başında gelir. Ama bana sorsanız Yedigöller de tam doğa harikası bir yerdir. Yedigöller yolu üzerindeki dev çam ağaçları, dünyanın herhalde en büyük çamları burada izlenimi uyandırır insanda. Sonrasında irili ufaklı tam 7 tane göl. Gölün etrafında bungalov tarzı konaklayabileceğiniz yerler var. Yalnız bahar da olsa buralar biraz serin olur, üzerinize kalın bir şeyler almayı unutmayın. Yeşilin bin bir tonunu görmeye ne dersiniz.
5-Halfeti:
Fırat nehri üzerine yapılan Birecik barajıyla kısmen sular altında kalmış dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Sular altında kalmış taş yapılar, minareler, bir kısmı da göl kenarında kalmış yine taş evler oldukça etkileyici bir görüntü sunar. Son yıllarda turizm açısından gelişme gösteren bir ilçedir. Şanlıurfa’ya bağlı olmasına rağmen Gaziantep’e daha yakındır. İki şehir üzerinden de gidebilirsiniz. Gittiğinizde bir zamanlar buralarda ne hayatlar yaşanmış diyerek sular altında kalan şehir kalıntılarıyla baş başa kalacaksınız.
6-Trilye-Gemlik:
Trilye ve Gemlik, Bursa’nın iki şirin ilçesi. Aslında birbirine uzaklar yani biri daha batıda biri doğu tarafında. Ancak Trilye’den başlayıp Mudanya’dan devam eden ve Kurşunlu’dan Gemlik’e kadar giden yemyeşil yollarda güzel bir bahar serüvenine çıkabilirsiniz. Trilye terk edilmiş bir Rum kasabası. Sokaklarında dolaşması, balıkçılarında yemek yemesi keyifli. Mudanya’da ateşkes anlaşmasının imzalandığı müzeyi gezip Gemlik’e doğru yola koyulabilirsiniz. Yol boyunca kaliteli zeytin ve zeytinyağı satan dükkanlardan alışveriş yapmayı da unutmayın.
7-İstanbul Boğazı:
İstanbul Boğazı baharın gelişini erguvanlarla müjdeler. Pembe rengiyle İstanbul’a has bu ağaçlar, sadece baharda çiçek açtığı için şahane bir manzara ortaya çıkartır. Bu yüzden ya İstinye Tarabya taraflarından ya da Paşabahçe taraflarında boğazı seyrederek keyifli bir boğaz turu yapabilirsiniz. Başka şehirde oturup İstanbul’u gezmek istiyorsanız da İstanbul şehir rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz.
8-Adatepe (Kaz Dağları):
Kaz Dağlarının muhteşem havası bol oksijeni altında taş evlerde baharı karşılamaya ne dersiniz? Adatepe Kaz Dağları’nda taş evleriyle meşhur bir köy. Son yıllarda çok sayıda taş ev butik otele dönüşmüş. Havası ve manzarası şahane. Sonrasında Asos, Behramkale, Truva gibi antik kentlere de geziye çıkabilirsiniz. Hatta karşı kıyaya geçerseniz Çanakkale Şehitliği’ne uğramadan olmaz.
9-Ordu:
Karadeniz’in incisi Ordu da maviyle yeşilin bulunduğu uzun sahil şeridinde baharı karşılamak size önerebileceğimiz başka bir rota. Hele ünlü Boztepe’de çayınızı yudumlarken eşsiz Ordu manzarası seyretmenin keyfine doyum olmaz. Ordu’nun dereleriyle ünlü yaylalarında keyifli yürüyüşler de yapabilirsiniz.
10-Şirince:
Şirince, İzmir’in Selçuk ilçesinin adı gibi şirin bir köyüdür. Nüfus mübadelesi sonrası Rumların terk ettiği Efes’e hakim bir tepede kurulmuş bu köy, taş evleriyle dikkat çeker. Bu evlerin bir kısmı bugün butik otel olarak işletiliyor. Köyde mutlaka ev yapımı şarapların tadına bakıp el yapımı takılarından almadan dönmeyin.
24/03/2017 16:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bahar, tatil, seyahat, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.