Bakan Atun, İŞAD Heyetini Kabul Etti

ads ads ads ads
30/07/2015

ads
Bakan Atun, İŞAD Heyetini Kabul Etti

Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, halk için çalışıp üretmek ve devleti ileri götürmek amacıyla kurulduğunu belirttiği hükümetin, 2018 yılındaki seçimlere kadar görevi başında olacağını söyledi.

Atun, Metin Şadi başkanlığındaki Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) heyetini kabul etti.

ŞADİ: “GENİŞ TABANLI HÜKÜMETE BÜYÜK DESTEK”

Kabulde ilk sözü alan İŞAD Başkanı Metin Şadi konuşmasında, Atun’u yeni görevinden dolayı kutlayarak, geniş tabanlı hükümet modeline büyük destek verdiklerini belirtti.

“DAHA LİBERAL POLİTİKALAR BEKLİYORUZ”

Hükümetten, cari bütçede denklik hedefi yanında mutlaka “büyüme ve istihdam üretme” konusunda, AB’de olduğu gibi bugünün dünyasına uygun, daha liberal politikalar uygulamasını beklediklerini ifade eden Şadi, bakanlığın icraat aşamasında ve yeni oluşturulacak 2016-2018 TC-KKTC Ekonomik Programı’nda bunları görmek istediklerini kaydetti.

Metin Şadi, KKTC’de refah ve istihdam üretmek için turizm, üniversite sektörlerinin vizyon ile icraatta lokomotif kabul edilmesi gerektiğini belirterek, sanayi ve tarım politikalarında da bu sektörlerle çelişen, rekabet eden değil, tamamlayıcı politikalar uygulanması gerektiğini vurguladı.

Şadi, daha fazla büyüme, istihdam için de birçok sektörde liberalleşme, birçok sektörde giriş politikalarına serbestiye, ithalat yasaklarının kaldırılmasına, yatırım-iş ikliminin iyileştirilmesine, devlet-belediye düzeyinde yap-işlet ve yap-işlet-devret enstrümanlarının kullanılarak ekonomide talep, verimlilik yaratılmasına ihtiyaç olduğunu aktardı.

Şadi, Kuzey Kıbrıs ekonomisinde, girişimciliğin desteklenmesine ihtiyaç duyulduğunu ve başta teşvik-muafiyet siteminin yeniden ihtiyaca göre şekillenmesi gerektiğini ifade etti.

Şadi, Bakan Atun’a bu akşam ve yarın yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi de vererek, yarın yapılacak panelde Bakan Atun’u da aralarında görmek istediklerini kaydetti.

ATUN: “EKONOMİK PROGRAMLARLA GÜÇLENDİRİLEN İLK PLANLI DÖNEM”

Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun da, bakanlığın ekonominin alanlarına odaklanacağını anlatarak, geçmiş dönem hakkında bilgi verdi ve 2009-2013 dönemini art arda iki ekonomik programla geçirdiklerini, bu iki dönemin ise KKTC’nin uzun zamandan sonra ekonomik programlarla güçlendirilen ilk planlı dönemi olduğunu söyledi.

Bütün yılların en yüksek kaynak tahsisatının da bu dönemlere denk geldiğine işaret eden Bakan Atun, yapılan çalışmaları anlattı.

Ülkenin rekabet koşullarının iyileştirilmesinin önemine de dikkat çeken Bakan Atun, bunun için enerji ve finansman konusunda yapılması gerekenlere değindi.

“HÜKÜM ET HALK İÇİN ÇALIŞMAK AMACIYLA KURULDU… 2018’E DEK GÖREVİNİN BAŞINDA OLACAK”

Bakan Atun, hükümetlerinin çalışıp üretmek, halk için çalışmak ve devleti ileri götürmek amacıyla kurulduğunu belirterek, hükümetin 2018 yılındaki seçimlere kadar görevi başında olacağını vurguladı.

KKTC’nin gelir seviyesini ve istihdam kaynaklarını artırmak için çalışacaklarını ifade eden Bakan Sunat Atun, “TC,AB ve devamındaki üçüncü ülkelerle olan ticari işbirliklerinin hizmet, ithalat ve ihracat bağlamında devam ettirilmesi ve geliştirilmesi son derece önemlidir. Gereken önem verilecektir” dedi.

İŞAD’ın her dönem ülkeye ışık tutmayı tercih eden ekonomik sivil toplum örgütlerinden biri olduğuna dikkat çeken Bakan Sunat Atun, İŞAD’ın yapacağı katkıları bekleyeceklerini söyledi.

Hükümetin ülkeye hayırlı olacağına inanç belirten Bakan Atun, İŞAD’a da çalışmalarında başarılar diledi. 

30/07/2015 14:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sunat atun, metin şadi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.