Bakan Dürüst Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

ads ads ads ads
01/09/2015

ads
Bakan Dürüst Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

DÜRÜST, KARAOĞLANOĞLU İLKOKULU, KARAKUM ANAOKULU VE OSMAN TÜRKAY ANAOKULU İLE BRITISH UNIVERSITY OF NICOSIA’YI ZİYARET ETTİ

 Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bir süre önce başladığı okul ziyaretlerine, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Karakum Anaokulu ve Osman Türkay Anaokulu ile devam etti. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Dürüst, okul ziyaretlerinde, okulların ihtiyaçlarını, eksiklerini ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve okul yöneticileri ile kısa toplantılar gerçekleştirerek bilgi aldı.

Bakan Dürüst, okullara kayıt dönemi olduğuna işaret ederek, devlet okullarındaki eğitimin ücretsiz olduğunun altını çizdi ve “Okullarımız ücretsizdir. Hiçbir veliden zorunlu olarak okula kayıt için ücret talep edilemez. Ancak, okula bağış anlamında katkı yapılması da makbuz karşılığında gerçekleştirilebilir ki bunun da miktarı veya yapılıp yapılmaması velilerimizin maddi gücüne bağlıdır. Hiç kimseyi, belirlenmiş bir miktarda kayıt ücreti vermeye zorlayamayız” dedi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Dürüst, ilk ve anaokul ziyaretlerinin ardından, British University of Nicosia’yı ziyaret etti. Dürüst Yöneticiler Kurulu Başkanı Ali Özok, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altınay’dan oluşan heyet ile bir araya geldi; yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

Ziyarette konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, ekonominin kalkınmasında önemli bir sektör olan üniversiteler arasına giren British University of Nicosia’yı Bakan Dürüst’ün ziyaret etmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de, British University of Nicosia’nın topluma sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan katkısının önemine işaret ederek, bu kurumların öncelikle devletin malı; KKTC devletinin dış dünyaya açılan penceresi olduğunu ifade etti.

KKTC’nin eğitim adası olma yolunda ilerlediğini kaydeden Bakan Dürüst, güçlü bir kadro oluşturduğunu ifade ettiği British University of Nicosia’nın kaliteli bir eğitim sunacağından emin olduğunu belirtti.

Bakan Dürüst, KKTC’nin geleceğinin turizm ve eğitim olduğuna da dikkat çekerek, “KKTC’deki her üniversitemiz bizim için çok önemlidir. Siyasal açıdan tanınmamışlığımızın tam aksine, dolaylı olarak tanınmışlığımızın simgesi haline gelen üniversitelerimiz, en önemli değerlerimizdendirler” diye konuştu.

Dürüst, üniversitelerin mezun ettikleri yabancı öğrencileri sayesinde dünyayı KKTC ile buluşturan bir etken olduğunu belirterek, üniversitelerin eğitim kalitesi anlamında da yol kat ettiğini kaydetti. 

01/09/2015 18:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kemal Dürüst
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.