Bakanlar Kurulu kararları açıklandı!

ads ads ads ads
29/01/2015

ads
Bakanlar Kurulu kararları açıklandı!

“KABA HAYVAN YEMLERİ 31 MART’A KADAR VERGİDEN MUAF TUTULACAK”

“LSD HASTALIĞINA KARŞI AŞILAR TEMİN EDİLECEK”

Bakanlar Kurulu, 31 Mart’a kadar ithal edilecek kaba hayvan yemlerinin, gümrük vergisi ve fonlardan muaf tutulmasını karara bağladı.

Bakanlar Kurulu ayrıca büyükbaş hayvanlarda görülen LSD (Lumpy Skin Disease) hastalığına karşı aşılama yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan aşıların teminine karar verdi.

Başbakanlık'tan verilen bilgiye göre, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında dün toplanan ve yaklaşık 5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısında şu kararlar alındı:

“Kamuda sunulan hizmet kalitesinin yükseltilmesi için kamu görevlilerinin 2015 yılında alacakları hizmet içi eğitim planı onaylanmıştır.

İskele bölgesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı birimler için hizmet binası ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi yapımı için parsel ayrılmasına karar verilmiştir.

DPÖ tarafından yapılacak Hane Halkı Bütçe Anketi için kaynak ayrılmasına karar verildi.

Taşınmaz Mal Komisyonu’nun yabancı üyelerinin görev sürelerinin bir yıl uzatılmasına karar verildi.

Büyükbaş Hayvanlarda görülen LDS (Lumpy Skin Disease) hastalığına karşı aşılama yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan aşıların teminine karar verilmiştir.

31 Mart 2015 tarihine kadar ithal edilecek kaba hayvan yemlerinin gümrük vergisi ve fonlardan muaf tutulması karara bağlanmıştır.

Genel Tarım Sigortası Fonu, Hayvancılık Zorunlu Sigorta Tüzüğü kapsamında Büyükbaş ve/veya Küçükbaş hayvanları zarar gören üreticilerinin 01 Ocak 2015 – 30 Haziran 2015 tarihleri arasında geçerli olmak üzere buzağı (1 Günlük) adet başına 600 TL, sığır cinsi hayvanlar kilo başına 10 TL, küçükbaş hayvanlar 10 TL olmak üzere karara bağlanmıştır.” 

29/01/2015 12:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bakanlar kurulu, karar, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.