Bakanlar Kurulu'ndan Önemli Karar!

ads ads ads ads
17/12/2014

ads
Bakanlar Kurulu'ndan Önemli Karar!

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hayat pahalılığının daha dengeli ve alt gelir gruplarına daha fazla yansıtılmasıyla ilgili karar alındığını kaydetti ve 2014 yılının ikinci yarısı ile 2015 yılının ilk yarısında oluşacak hayat pahalılığının alt gelir gruplarının lehine olacak şekilde ödeneceğini açıkladı. Yorgancıoğlu, bununla ilgili gerekli yasa tasarılarının da Bakanlar Kurulu’nda görüşülüp onaylandığını söyledi.

İHTİYAT SANDIĞI AVANS TÜZÜĞÜNDE DEĞİŞİKLİK

Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında İhtiyat Sandığı’nın avans tüzüğünde bir değişiklik yapılmasının da kararlaştırıldığını dile getiren Yorgancıoğlu, önceki tüzüğe göre geçmiş bir yıl yatırım yapmayanların avans almasının mümkün olmadığını ancak bu değişiklikle ihtiyat sandığında hesabı bulunanlar için mümkün kılındığını belirtti. Yorgancıoğlu, bunun özelikle belediyelerde çalışıp yatırımları olmayan çalışanlar için pozitif bir adım olduğunu kaydetti.

Yeni tüzük ile geçmişte avans alıp da borcunu süresinde kapatmayanların ise 3 yıl süreyle avans alımının engelleneceğini dile getiren Başbakan Yorgancıoğlu, bunun İhtiyat Sandığı’nın daha disiplinli bir şekilde avans vermesini sağlayacağını söyledi.

 

17/12/2014 20:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hayat pahalılığı, ihtiyat sandığı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.