Bakanlığa 'acil' çağrı

ads ads ads ads
28/08/2016

ads
Bakanlığa 'acil' çağrı

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, hemen her gün başka bir sorun ile gündem olmaya devam ediyor.

Duygu ALAN - Havadis

Gerek Sağlık Bakanlığı’nın gerekse hastane idaresinin çalışmaları neticesinde hastanede teknik sorunlar kısmen aşılsa da hizmet kalitesi şikayet konusu olmaya devam ediyor.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde mesai saatleri içerisinde hizmet veren polikliniklerdeki sistemsizlik her gün yüzlerce hastayı ve hasta yakınını mağdur ederken “acil” hastalara hizmet veren “Acil Servis”te düzensizlik, hastaların hizmet alımını zorlaştırıyor.

Hasta yakını yaşadıklarını anlattı

Lefkoşa’da ikamet eden bir vatandaş, önceki gün Havadis’e ulaşarak Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Acil Servis’inde yaşadığı mağduriyeti anlattı.

Vatandaş, ateşi 40 dereceye ulaşan iki yaşındaki çocuğunu hastaneye götürdüğünü ve Acil Servis’te kayıt yaptırdığını söyledi. Acil Servis’teki kaydını saat 21.07’de yaptırdığını ve sıra numarasının 135 olduğunu anlatan vatandaş, muayene sırasını beklerken hastaların gelmeye devam ettiğini ve o saatlerde Acil’de muayene sırasını bekleyen başka 3 çocuk daha olduğunu söyledi.

Hasta yakını, 2 saatten fazla bir süre beklemelerine rağmen sıranın bir türlü kendilerine gelmediğini, bu sırada hastanede görevli bir personelin “torpil” yaparak santral girişinden Acil’e hasta aldığını kaydetti.

Hasta yakını, olayı fark etmesi ile personel ile tartışmaya girdiğini ve yapılan “torpile” itiraz ettiğini, ancak bir sonuca varamadığı gibi bir de azarlandığını ileri sürdü.

İsyan etti

Havadis’e ulaşarak konuyu anlatan hasta yakını, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Acil Servis’inde geçmişte de benzer olaylara şahit olduğunu belirterek, “Acil Servis’te muayene sırası bekleyen onlarca hastanın sağlığı hiçe sayılarak, üstelik de sırada daha acil hasta olmasına rağmen torpilli hastalar danışma kapısından servise alınıyor. Şikayet edilmesine rağmen ne sistem değişiyor ne de söz konusu personel uyarılıyor. Bu çarpık sistem, böyle sürüp gidiyor” diye isyan etti.

Bakanlığa çağrı

Hasta yakını, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Acil Servis’inde denetimlerini arttırması ve sistemi iyileştirmesi için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Hasta yakını, “Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Acil Servis’te daha sağlıklı bir sağlık hizmetinin verilebilmesi için acil müdahale şart. Bakanlık yetkililerinden talebimiz, görevlilerin uyarılması ve serviste hastalar arasında adaletin sağlanmasıdır” dedi. 

28/08/2016 11:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: acil servis, lefkoşa
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.